Translate

August 21, 2013

România progresează

Dragilor,

nu ştiu dacă vă mai amintiți voi, dar când am venit în luna februarie în România lăudam sistemul pe care l-au creat românii pentru a combate taximetriștii cu prețuri mari pe aeroport. Spuneam atunci că poate ar trebui ca tinerii de la acel ghișeu să învețe şi engleza, dar era un început pe care eu l-am salutat.
Ei bine am înțeles că la puțin timp înainte să ajung eu în România pe Aeroportul Otopeni a fost instalat un nou sistem de comandă pentru taxiuri, pe care eu fericită l-am testat şi mă declar mulțumită.
Este un automat cu un ecran tactil, păzit de un bodyguard, de la care poți chema un taxi. Poți alege limba şi tariful şi firma şi eu una în 5 minute de la comandă mă instalam confortabil în taxi.
Simplu, elegant şi foarte eficient. Un real progres.
Un alt progres de care abia am așteptat să vă povestesc, tot legat de taxiurile din Bucureşti, e că există o aplicație pe telefon cu ajutorul căreia poți chema taxiuri în Bucureşti. Introduci adresa şi după o scanare poți alege dintr-o listă de taxiuri ce sunt în apropierea adresei. Astfel alegi şi firma pe care o preferi. Apoi am înțeles că este o opţiune ce poate fi bifată în legătură cu preferinţele de aer condiţionat, dar nu funcționează întotdeauna. Cu un sms către șofer se rezolvă şi această problemă. După ce ați selectat taxiul, cu un minut înaintea sosirii sunteți avertizat să ieșiți în stradă.
Simplu, elegant şi eficient. Şi ce e cel mai important evitați dispecerele care mi-au amărât mie ani întregi sute de dimineți pentru că făcusem greșeala să stau la o scară de bloc pe care ele o credeau inexistentă.
Acum nu înțelegeți că dacă există aceste beneficii există şi taximetriști care nu put, care sunt îmbrăcaţi decent sau care nu încearcă să vă ocolească. Da e un progres şi nu pot decât să fiu fericită că am putut beneficia de aceste progrese.
Raluca

2 comments:

coco said...

este un progres, da! dar mai avem multeee...

Raluk said...

Sigur, ma si pasi mici sa fie si tot e bine