Translate

March 29, 2013

Cum, nu sunt primul român care vizitează Arlonia?

În 1972 cu doar 7 ani înainte ca eu să mă nasc, un român a vizitat pentru 3 zile Arlonia. El era numit în presa vremii Geniul din Carpați şi nu era nimeni altul decât Nicolae Ceauşescu şi bineînțeles cu geniala lui soție Elena.
Acum dacă mă gândesc că tot Ceauşescu a fost unul dintre singurii conducători din Europa de Est care a mers în caleașca Reginei Elisabeta a Marii Britanii, poate ar fi util să cercetez un pic perioada aia din istoria României. Măcar cât să îmi fac o idee, ce să nu fie umbrită de experiențele personale din perioada Ceauşescu.
Unde am găsit informația şi pozele? într-o carte. Şi pe această cale vă anunț că mi-am cumpărat prima carte în franceză. Şi mi s-a părut foarte nimerit să fie o carte despre Arlon. Sper să o şi citesc, ca de uitat pe poze m-am uitat de vreo trei ori de acum. Pentru că e un album probabil că nici franceza nu e din aia întortochiată, ce trebuie citită cu dicționarul în mână, deci am toate motivele să o citesc.
Cum iarna a revenit în Arlonia, ce poate fi mai fain, decât să dau caloriferele la maximum, să îmi fac un ceai sau o ciocolată caldă şi să citesc.
Vă urez un week-end plăcut şi călduros!!!
Raluca

2 comments:

corina said...

Hai că m-ai făcut praf cu întrebarea de azi. Nu mă așteptam la răspunsul dat.
Spor la citit și să vină vremea bună!
Sfârșit de săptămână plăcut.

Raluk said...

Multumesc mult. Sfarsit de saptamana placut si tie!!!
Dap. Se pare ca Ceausescu a ajuns in Arlon inaintea mea :)