Translate

March 6, 2013

Carnaval în Arlonia

În week-end a fost Carnaval în Arlon. Nu prea am înţeles exact ce s-a întâmplat tot week-end-ul pentru că pe toate afișele era doar informația că va fi carnaval. Pe site nu era nici un program. Aşa că am zis că cel mai probabil nu avem nimic de văzut şi că arlonezii se distrează între ei. Numai că nu e chiar aşa, săptămâna viitoare va fi carnaval într-un orăşel de lângă Arlon.
În fine duminică ne-a apucat pe noi vizitatul de muzee. Ştiaţi că în Arlon sunt trei? Măi da ce nu are Arlonia asta??? Unul pare chiar interesant, dar e deschis doar vara, Muzeul Bicicletelor. Altul e muzeul de arheologie, pentru că romanii i-au contaminat şi pe ăştia, iar ultimul e muzeul Gaspar. Pare interesant. Aşa că am plecat să îl vizităm. Numai că aproape de centru am fost deviați şi deviație după deviaţie am ajuns la o altă ieșire din Arlon. Aşa că am lăsat mașina, am plătit biletul (5 euro) şi am intrat în centru. Am înţeles că ar urma o paradă. Foarte bine. Anul acesta nu o voi vedea pe cea de Sf. Patrick deci o paradă era mai mult decât binevenită.
Ca şi la Parada de Crăciun din Luxemburg m-a uimit organizarea sau mai exact lipsa organizării. Cu câteva minute înainte de trecerea participanților puteai să te plimbi pe culoar, iar în timpul paradei puteai să mergi printre ei, ceea ce şi făceau copii pentru a aduna bomboane.
În schimb au un obicei tâmpit, aruncă cu confeti. Că aruncă e treaba lor, da vin şi ţi le bagă după gât sau ţi le aruncă în față... Eu am ajuns acasă cu o tonă de confeti prin geacă, în glugă, pe lângă gât...
În rest parada a fost luuungă, nu foarte elaborata, dar frumoasa. Am făcut poze până mi s-a terminat cadrul de la aparatul mic şi parada tot nu se terminase. Cu toată veselia nu am observat că am înghețat de frig şi eu şi Dea. Când am ajuns acasă mi-au trebuit 3 ore sub 2 pilote să îmi dezgheț picioarele.
Eu zic că a meritat. Au ieşit poze frumoase.


























Raluca

No comments: