Translate

February 1, 2013

Bulgarii parcă sunt mai agresivi decât românii în problema afişelor din Mare Britanie

V-am povestit ieri de campania ziarului englez The Guardian, bazată pe ceea ce sursele le-au spus că ar intenționa să facă guvernul. Nu trebuie neglijat acest fapt. Că e o joacă în ziare, poate nu e cine ştie ce. Că un guvern al unei ţări membre UE ar intenționa să facă o campanie negativă propriei ţări de teama emigranților ...asta e grav, după părerea mea.
Acum nu ştiu dacă v-am spus că deşi afișele par destinate publicului românesc, sunt destinate şi cetățenilor bulgari. Aşa că şi ei au răspuns, cum altfel decât cu o campanie de afişe. Însă în timp ce afișele românești (făcute de cei de la Gândul) au o notă de umor englezesc, ale bulgarilor par mai din topor. Ei compară plajele bulgărești cu cele englezești, compară omenia englezilor cu cea a bulgarilor, ba chiar şi nevestele fotbaliștilor din cele două ţări.
Am găsit câteva afișe care circulă pe net şi pe facebook, dar cele despre care vorbesc eu sunt acestea:


Nu ştiu dacă au şi bulgarii o campanie, dacă îi invită pe britanici în Bulgaria, dar din afișele lor par că ies cu plus.
Recunosc că şi eu am fost uimită de agresivitatea afişelor trimise de cititorii The Guardian aşa că poate răspunsul bulgarilor e mai aproape de ceea ce pot englezii să înţeleagă.
Între timp campania celor de la Gândul a ajuns în presa de pe insulă, iar comentariile la articole nu ne favorizează deloc.
Raluca

No comments: