Translate

February 13, 2013

Știați că pe Amazon sunt şi cărţi folosite?

Ei eu nu ştiam. Şi cum cărțile aici sunt în franceză şi deşi înțeleg cam 90 la sută din ce mi se spune, nu pot citi. E cumva logic şi firesc. Am început să citesc masiv în engleză abia anul trecut, deci la aproape 18 ani de când am învățat engleza. Singurele șanse ca eu să găsesc cărţi în engleză sunt fie la magazinul britanic, fie rătăcite prin librării şi mai totdeauna sunt nişte prostii de cărţi, fie pe Amazon. Ei pe Amazon o carte decentă pornește de la 15 euro. Aşa era şi în librăriile din Dublin sau în Tesco. Nu e o sumă mare şi chiar două cărţi cumpărate nu sunt o avere. Numai că în timp ce navigam pe Amazon în căutarea unor cărți despre Margaret Thatcher la această carte am fost anunțată că există şi versiunea second-hand. Am apăsat pe link mai mult din curiozitate. Deşi nu îmi place readerul de cărţi şi le prefer pe cele pe hârtie, nu îmi plac cărțile vechi, decât dacă sunt cumpărate de mine şi s-au învechit în biblioteca mea. Numai că prețul m-a pus pe gânduri. Cartea nouă era 22 de euro, cartea second-hand era 2 euro şi ceva. 2 euro e practic mărunțiș, am zis că mă risc. Cu tot cu transport cartea a costat 7 euro. Se vede că e citită, dar pare ok şi nici nu miroase a carte veche. Nu vă explic acum, am eu o treabă cu mirosul de cărți vechi.
Bine asta e a doua carte despre Thatcher, eu încă o aștept pe prima care descrie anii de dinainte de a deveni premierul Marii Britanii. Am comandat-o tot pe Amazon şi tot second hand. Poate nici cu cealaltă nu voi avea surprize.
Aşadar, voi știați că pe Amazon sunt şi cărţi second hand?
Raluca

6 comments:

Larisa said...

N-am cumparat niciodata de pe Amazon nici un fel de carte, dar am tot auzit. In schimb mai cumpar de pe Book Depository, dar nu stiu daca au si carti vechi acolo. Oricum si la cele noi mai sunt oferte adesea, deci poti gasi preturi avantajoase.
In Ro mai cumparam carti de la anticariat, nu ma deranjeaza carile vechi, dimpotriva mi se pare ok ca sunt mai ieftine. Acum intentionez sa-mi iau chiar un reader, este mai practic, pot pleca oriunde cu toata bibiloteca :)).

Raluk said...

Eu am reader in casa, dar ma opun cat pot, desi e un cadou de la sotul meu si el s-ar bucura daca l-as folosi. Oricum il foloseste el :)
Eu in Romania cumparam carti online, ca era mai sigur decat sa intru intr-o librarie unde mi s-a intamplat sa imi las tot salariul.
E bun amazonul asta pentru carti in engleza sau franceza. Eu habar nu aveam ca au si carti citite. Acum am aflat si ma mira diferentele de pret dintre cartile noi si cele second hand.

corina said...

Știam de cărți vechi la Amazon. Nu agreez cărțile vechi. Și eu am probleme cu mirosul. Prefer cărțile noi. În librărie verific să nu fi fost nici măcar deschisă cartea. Am o problemă :).
Am cumpărat cărți de la anticariat. Am găsit cărți ediții vechi cu paginile netăiate. Am cumpărat cărți pe care le doream și care nu au mai fost reeditate.
Citesc și pe reader, dar nimic nu se compară cu o carte tipărită.

Raluk said...

Total de acord cu tine ca nimic nu se compara cu o carte tiparita, nici macar posibilitatea de a cara o biblioteca intr-un reader :)
Eu am mai luat carti vechi, dar mie imi place cum miros cele noi. imi place sa o rufosesc eu citind-o, desi am foarte mare grija de cartile mele. Si cartile vechi au povestile lor, dar nu stiu de ce nu ma atrag, dar vorba ta daca imi doresc o carte si nu s-a mai republicat, o iau de la anticariat fara nici o problema.

Unknown said...

Buna ziua, ati putea sa imi spuneti de la ce companie ati facut comanda? Intreb asta pentru ca eu incerc sa iau niste carti second hand de pe amazon, insa nu am gasit nicio companie care sa permita livrarea in Romania. Doar compania amazon, insa ei vand doar carti noi.

Raluk said...

Sincer nu m-am gandit la varianta asta. Eu locuiesc in Luxembourg, deci cartile au fost livrate acolo. Eu am comandat de pe amazon.co.uk, poate e vreo diferenta.
Eu de aici am luat cartea http://www.amazon.co.uk/gp/offer-listing/0007456638/ref=dp_olp_used?ie=UTF8&condition=used De la primul utilizator, awesome books.
Vedeti daca livreaza si in Romania.