Translate

February 7, 2013

Luxemburg - am descoperit o parte a oraşului tare drăguţă

Este vorba despre Grund. E un pic ciudat Luxemburgul asta, e într-un fel de trepte. Alin e fascinat de câte ori mergem pe acolo, tot îşi spune că era greu de cucerit şi uşor de apărat. Cred că de fapt a rămas la jocurile cu soldățeii verzi din copilărie.
Totuși o urmă de adevăr există în spusele lui. În Grund puteţi întâlni cazemate şi tunuri şi vechi fortificații de apărare, numai că eu nu am ajuns acolo să văd toate astea ci am ajuns să reproduc câteva dintre fotografiile pe care le-am văzut recent pe net cu Luxemburgul noaptea, plin de zăpadă.
Din păcate am ajuns destul de târziu, zăpada se topise şi pozele nu mai erau aşa de spectaculoase. Plus că nu cunosc zona şi nu am putut reproduce exact punctul din care s-au făcut pozele, pe care le puteţi vedea şi voi aici.







Aceasta este singura locație pe care am reușit să o reproduc.
Pozele nu sunt cine ştie ce pentru că am plecat cu capul în traistă să fac poze noaptea, fără trepied. Ca rezultat am pus aparatul pe diverse suprafețe, dar nu au ieşit pozele chiar nemișcate. 

Nu ştiu, cred că supărarea mea că am plecat din Dublin şi dezamăgirea cumva că Luxemburgul nu este aşa de animat ca Dublinul sau ca Bucureștiul m-au făcut să nu îi acord până acum nici o șansă. Ba chiar înainte de a pleca să fac aceste poze am constatat că am 5 ghiduri ale Dublinului în trei limbi diferite (romană, engleză şi franceză) şi nu am nici măcar o hartă a Luxemburgului. Am rectificat treaba asta şi am descoperit cel puţin două muzee care mi-au făcut cu ochiul şi unde, dacă mă vor lăsa să fac poze, va fi super, şi desigur vor apărea aici.
Raluca

No comments: