Translate

September 6, 2012

Vreţi să cumpăraţi/închiriaţi o biserică? În Dublin este posibil

Înainte de a întinde mâna să daţi o sfeştanie blogului, vă rog să vă mai amintiți că v-am mai povestit că în Dublin, bisericile nu sunt ceea ce par a fi, adică biserici. Nu ştiu de ce şi prin ce mijloace bisericile s-au transformat în altceva, da mi se pare o deschidere fenomenală şi un simţ dezvoltat al realității  Am întrebat un irlandez şi mi s-a explicat că irlandezii nu prea mai merg la biserică. Erau la unele 10-15 enoriași. Asta în Dublin. Aşa că s-a decis închiderea lor, că nu se mai puteau întreține şi închirierea clădirii.
Acum vedeți şi voi că bisericile lor sunt diferite de ale noastre şi cred că vor trebui să treacă cel puţin 100 de ani să vedeți şi la noi biserici transformate în altceva, chiar dacă unele servesc doar de decor sau ca parohie a unui preot cu relații "unde trebuie". Şi pentru că în articolul anterior pe această temă v-am promis că voi fotografia şi alte biserici transformate, îmi aminteam că am trecut cândva pe lângă aceasta (evident că trec destul de des pe lângă ea, doar că aiurită cum sunt, nu o observ din autobuz) şi era magazin de lămpi, lampadare şi lumini. Noaptea era luminată foarte fain din interior şi aş fi vrut să văd cum e în interior. Cu alte cuvinte să intru, să mă prefac că mă uit la becuri şi să fac o poză, două.
Numai că până s-au aliniat astrele, până m-am prins eu unde este şi la ce staţie ar trebui să cobor, până am avut şi aparatul la mine, a trecut vreo lună.
Şi când în final m-am dus pregătită să o trag în poză, pe gard trona ditamai anunțul imobiliar.
Aşa că dacă aveți vreun gând să închiriați o biserică sau de ce nu chiar să o cumpărați, în Dublin se poate. E şi locație centrală, în apropiere de Fabrica Guinness şi spitalul St. James, se ajunge acolo cu autobuzul 123 din nord şi cel puţin pe dinafară arată binișor.
Biserica se află foarte aproape de studioul unde ne filmăm noi emisiunea, aşa că voi sta cu ochii pe ea şi vă anunț dacă se vinde sau închiriază şi sper eu să pot şi intra să fac o poză.
Raluca

No comments: