Translate

May 10, 2012

Locuințe fantomatice în centrul Dublinului

Dacă în România a găsit Andrei un orășel în mijlocul pustietății, locuit şi chiar şi cu o biserică nouă, în centrul Dublinului sau în zona centrală se află blocuri ce arată mult mai rău şi chiar că parcă ar fi locuite de fantome.
De fapt în tot Dublinul există astfel de locuințe baricadate cu plăci de fier la ferestre şi uşi. Nu am aflat din ce cauză au ajuns aşa, dar presupun că proprietarii nu au mai avut bani să le plătească şi pentru a nu fi transformate în locuințe pentru oamenii străzii (care oricum în Dublin sunt mult mai puţini decât în Bucureşti) au fost baricadate în acest fel.
 Mă întreb doar cum se simt cei care locuiesc la etajele superioare?
După cum vedeți locul arată cât de cât bine, au chiar şi o curte, închisă cu cheia, cu iarbă şi chiar şi câţiva pomişori. 
Dacă aveți vreo îndoială că locul e chiar în zona centrală, am atașat o hartă pe care am marcat locul aproximativ în care se află blocul (oricum e pe acea stradă), iar strada aceea verde care se termină cu un triunghi este chiar O'Connol adică centrul Dublinului.
Raluca

2 comments:

andrei said...

Mai, acum e foarte posibil sa fie cum zici tu, doar ca in poze nu arata prea rau :)

Raluk said...

Mai Andrei, tu esti Canuta Om Sucit pe bune daca nu. Comentezi oraselul ala sau blocurile alea din mijlocul campului care pareau curate si locuite, da ti-ar placea in centrul Dublinului la paraseala:)
Problema nu cred ca tine de aspectul cladirilor ci de faptul ca e o zona nesigura...adica hotii si crime...