Translate

May 11, 2012

Cu ce se ocupă mai exact Ministerul Turismului?

Nu ştiu, întreb şi eu. Am înțeles că a fost un minister fabricat doar ca să poată spune şi Elena Udrea că e ministreasă, dar totuși acel minister a avut cred că cel mai mare număr de fonduri alocate în 2011 de Guvern. Ce a făcut?
Ieri am avut ocazia să văd că de două ori în situații în care respectivul minister ar fi trebuit să intervină nu a făcut-o. Așadar concret, în afară de frunză şi Grădina Carpaților, care dacă nu mă înșel sunt de prin 2010, în 2011 şi în 2012 ce face Ministerul Turismului? Că am înțeles că menținerea lui era imperios necesară chiar şi în Guvernul Ponta...
Dacă pentru turiștii spanioli, suporteri ai celor două echipe finaliste a cupei Europa League, Antena 3 a făcut un frumos filmuleț explicativ pe care îl puteți viziona aici, Primăria Capitalei s-a ocupat de buna lor ședere în Bucureşti, Ministerul Turismului ce a făcut?
Apoi pe 9 mai a fost Ziua Europei, eveniment marcat în Dublin de o manifestare în cadrul căreia toate ambasadele tarilor din Uniunea Europeană aveau standuri. România nu avea cum să lipsească şi deşi se vede că Ambasada şi-a dat silința, standul a arătat prezentabil, se simte lipsa implicării Ministerului Turismului.
De ce spun asta? Toate celelalte standuri împărțeau pe lângă mâncare tradițională, în general dulciuri, pixuri şi alte materiale promoționale, dar toate aveau pliante cu țările respective. Polonia avea cele mai multe pliante, pentru că acum în Dublin e un fel de isterie cu nu ştiu ce finală de fotbal care se joacă undeva în Polonia.
Standul României nu era identificabil decât prin trei baloane, tricolore, şi fetele îmbrăcate în foarte frumoase costume populare. Existau dulciuri şi la standul României şi chiar şi sucuri, eu am băut de cătină...taaare bun, dar în afară de amintirile gastronomice, nu plecai cu nimic. Nu tu pliante, nu tu vederi, nu tu nimic. Existau niște pliante, dar erau bine prinse sub farfurii la modul că dacă voiai să le iei acasă inevitabil răsturnai farfuriile.
Acum nu cred că este treaba ambasadei să se îngrijească de astfel de lucruri, ci treaba Ministerului Turismului. De aia întreb: există tipărite astfel de pliante? există măcar vederi cu România? şi dacă există de ce nu au ajuns la o astfel de manifestare? unde mai pui că probabil în toate capitalele au fost manifestări asemănătoare. Cât de greu, dar mai ales cât de scump trebuie să fie să tipăreşti astfel de materiale promoționale? şi cât ţi se întoarce înapoi, prin numărul de turiști care ar putea veni în vizită în urma acestor acţiuni?
Da, toată Europa e în criza financiară, iar Dublinul nu face excepție. Ai spune chiar că irlandezilor poate nu le mai arde de călătorii, dar judecând după numărul mare de spanioli care şi-au permis să investească între 500 şi 1000 de euro pentru o finală de fotbal, şi Spania cică stă mai rău din punct de vedere economic, decât Irlanda, mă gândesc că îşi permit să meargă şi într-o vacanță.
Şi de ce să aleagă Polonia, Letonia sau chiar Bulgaria şi să nu aleagă România? 
Standul României, vedeți şi voi că Ambasada s-a preocupat, adică mâncarea, sucurile şi amenajarea standului, mă gândesc că țineau de ei.
Aranjament frumos, una dintre cărțile din spate o am şi eu :) am cumpărat-o din România, din câte îmi amintesc era editată de o mică editură din Bucureşti.
La un alt stand exista un tort al Europei, România are şi Republica Moldova, care a fost trasată undeva prin Ucraina 
Eu cu mascotele Campionatului European de Fotbal care se va desfășura în Polonia.
Acesta este postul meu, întrebările rămân, deocamdată, fără răspuns :(
Raluca

1 comment:

Raluk said...

Imi pare rau, comentariile anonime se duc direct in spam :(