Translate

September 19, 2011

I am the poop scooper of the day

Prima noastră, de fapt a mea, grijă, odată ajunşi cu Dea în Irlanda, a fost să îmi procur o lopăţică de adunat produşii Deei. Ca şi în România, nu am găsit, dar pe de altă parte am şi căutat duminică şi doar la hipermarket, că pet shop-urile erau închise. Cum nu am găsit mare lucru şi cum luni trebuia să mă duc eu cu Dea afară am cumpărat o lopăţică pentru pisici. Şi după cum observaţi îşi face treaba.
Acum voiam să abordez subiectul ăsta pentru că toată lumea spune că suntem ipocriţi. Pe modelul: "da în România de ce nu aţi strâns rahaţii câinelui?" Păi să vă răspund: pentru că în România nimeni nu strânge rahaţii animalelor de companie, ca să nu mai vorbim de rahaţii câinilor comunitari. Aşa se face că dacă vrei să te aşezi pe iarbă, trebuie să fii foarte atent unde te aşezi. În plus, în Bucureşti, Alin strângea rahaţii, dar era singurul care o făcea. Şi deşi bunul exemplu, ar fi unul de urmat, era singurul din parc care strângea. Şi nu de puţine ori am căzut victime rahaţilor lăsaţi pe oriunde.
Asta era în România, în Irlanda toată lumea strânge. Iarba arată foarte bine şi te poţi aşeza oriunde. Nu mint, mai sunt rahaţi pe trotuare sau chiar şi pe iarbă, dar sunt cazuri rare. În plus lângă parcuri sau locurile unde se pot plimba câini sunt pubele speciale pentru rahaţi, iar în hipermarketuri sau în magazine se găsesc pungi speciale pentru aşa ceva şi nu costă o avere.
Poate că e o dovadă de ipocrizie, dar când intri în lumea civilizată, parcă te cam doare obrazul să rămâi tot român...
Raluca

2 comments:

Weedzy said...

Si noi suntem singurii care strang dupa catel, dar inca sper ca incet, incet se vor da si altii pe brazda. Culmea este ca ne lovim cateodata de cate un personaj isteric care incepe sa tina prelegeri despre nesimtirea de-ati lasa animalul sa-si faca treburile afara. Asta in timp ce tu esti cu rahatelul in mana....iar cei care nu se obosesc sa stranga intra in categoria ,,Ni vu, ni connu'' cum zice francezul.

Raluk said...

Da ai dreptate. Nu stiu unde locuiesti, dar in Romania e mai usor sa dai cu gura decat sa dai un exemplu...
Cat despre strans rahatii cainelui ai sa fii surprins ca in Belgia, Franta si Luxembourg lumea strange si nu prea. Gasesti rahati mai peste tot si e urat...