Translate

September 19, 2011

La magazinul de handmade din Budapesta

Am promis și uite că mă țin de cuvânt. În ziua în care am făcut un popas la Budapesta am fost la un mic magazin de handmade. Spun mic pentru ca am auzit ca ar fi unul enorm, raiul iubitorilor de handmade. Cum nu știam o adresă exactă, am mers la un magazinaș de cartier, foarte aproape de Piața Eroilor pe strada Gheorghe Doja sau in limba lor Dozsa Gyorgy la numărul 48.
Așa arată ușa magazinului, care este cumva într-un intrând, dar totuși foarte vizibilă de la stradă.
Nu cred că se vede mare lucru, dar sunt datele de contact și programul magazinului, de la 10 la 18 de luni pana vineri, iar sambata de la 10 la 14. Am observat că site nu au.
Așa arată o bucată a magazinului, ce mi se pare mie că nu este cu mult mai mare decât cel de pe strada Eforie din centrul Bucurestiului...nu îmi vine acum denumirea.
Oricum este destul de mare pentru a găsi o grămadă de chestii.
Asta e ce mi-am luat eu, adică:
- un kit de făcut cutii (este cutia verde din stânga sus), nu l-am deschis dar bănuiesc că sunt bucățile de lemn, un lipici și instrucțiuni - 990 forinti,
- un contur negru - 790 forinti,
- un adeziv special pentru decupaj - 590 forinti,
- 20 de servețele cu diferite modele - 1050 forinti,
- două invelitori de celular din pînză - 980 forinti, deci una 490,
- două oglinjoare din lemn - 580 forinti, 290 o bucată,
- trei figurine din lemn de halloween - 125 forinti o bucată,
- trei pachete cu figurine din fetru, două cu țestoase și una cu buburuze - 390 de forinti fiecare
- două hârtii de orez - 990 de forinti fiecare
În total am dat 8505 forinti, ceea ce in euro ar veni cam 29, iar în lei cam 120.
Erau și foarte multe cutii, dar cutiile nu prea aveam unde să le car, că nu mai aveam loc în mașină. Cea mai scumpă era cam 1200 de forinți, dar erau și promoții la niște cutii mai negricioase cu 300 de forinti. Oricum pentru un magazinaș mic era foarte bine aprovizionat. Erau și acrilice și adezivi și mult mai multe modele de șervețele și hârtie de orez, decât mi-am luat eu. Aveau și mărgeluțe pentru pasionații de așa ceva, dar nu prea aveau pandantive din fier sau de orice fel.
Acum mă întreb dacă din ăsta micul am făcut cumpărături de 30 de euro, în ăla mare câți bani aș fi lăsat? Oricum nu mă las până nu îl văd și pe ăla mare, dacă nu cumva o fi doar un mit, ca și mall-ul subteran din Budapesta pe care nu l-am descoperit în nici una din cele 6 sau 7 vizite, pe care le-am făcut până acum în capitala Ungariei:D
Raluca
P.S. Am descoperit ca au pagina de facebook și site, dacă voi vă descurcați cu limba lor puteți încerca.

No comments: