Translate

December 19, 2010

Ramă toscană

În Florenţa mi-am cumpărat nişte magneţi din faianţă care arătau cam cum arată rama mea. Aş fi vrut sincer să îmi cumpăr o farfurie cu acelaşi desen, dar erau prea mari si prea scumpe. Chiar dacă nu s-ar fi pus problema banilor (desi 30 de euro pentru o farfurie mi se pare cam mult ţinând cont că o pereche de cercei de murano facuti la minut era 6 euro), se punea problema greutăţii bagajurul care nu ar fi trebuit să fie mai mare de 10 kg.
Şi cum stăteam azi şi mă gândeam la Florenţa şi la ce am ratat de vizitat pe acolo mi-a dat prin cap să îmi fabric propria Toscana. Şi arată cam aşa cum vedeţi în poză. Am chiar şi fotografia potrivită pentru o asemenea ramă, problema e ca nu mai am locuri în casa pentru ele. De aceea în ultima perioadă m-am axat pe altceva, deşi recunosc că ramele îmi ies cel mai bine...
Apropo de rame, pe cea cu munţi aţi văzut-o? probabil că da, dar nu îmi mai aduc aminte. E destul de simplă şi îmi aduce aminte de o excursie la munte. Oare când va fi următoarea?
Pentru cei interesaţi, iată câteva detalii să le spunem tehnice: ramele se găsesc la IKEA, ultima dată erau 7 lei trei rame. Sunt din lemn nepictat. Pentru pictură eu am folosit culori acrilice ce se găsesc mai peste tot de la Diverta şi Cărtureşti până la Cora şi Carrefour. Eu le iau de la un magazin de lângă Gara de Nord şi costă cam 9 lei un tub mare de vopsea. Tot de acolo mi-am cumpărat şi conturul negru, care recunosc nu îmi iese foarte bine, dar cu cât e mai naiv cu atât mai bine. Apoi ramele sunt lăcuite. La început am folosit un lac incolor tot de la IKEA, îmi rămăsese după ce am meşterit noi mobilele din casă, dar mai apoi de la acelaşi magazin mi-am cumpărat un lac special pentru culori acrilice. Un borcănel destul de mare este 20 de lei. Lacul pe lângă că e special se şi usucă foarte repede şi poţi lucra cu el chiar în casă pentru că nu miroase.
Cam asta e tot. Sper să vă placă... nu e chiar greu, vă trebuie timp şi inspiraţie:D
Spor la lucru!

No comments: