Translate

December 9, 2010

Florenţa - câteva repere turistice

Florenţa, aşa cum am mai spus, este uşor de vizitat, odată trecut hopul cu parcarea. Toate obiectivele turistice importante sunt în aceeaşi arie. Şi spre toate sunt indicatoare, astfel că odată vizitat unul cam ştii care este cel mai apropiat. Pentru că în ultima zi am fost în oraş doar pentru a lua bilete de tren şi mici cumpărături, pozele sunt făcute pe fugă şi cu bateria aparatului aproape goală, lucru ce făcea ca o poză să dureze infinit mai mult.
Pentru că despre Florenţa v-am mai povestit aici, aici şi aici, postarea asta nu va conţine date şi informaţii, ci doar poze, zic eu frumoase.
Râul Arno, de pe Ponte Vecchio
Eu în ultima zi am vizitat Florenţa altfel: am mâncat o prăjitură pe malul râului Arno, în apropiere de Ponte Vecchio, mi-am cumpărat o prostioară de pe pod, am revizitat magazinul de murano şi evident că mi-am luat pandantive şi cercei (care chiar dacă sunt mai scumpe decât în Veneţia, apropiată de insula Murano sunt speciale şi altfel), am intrat în cel mai scump magazin din Florenţa, am hoinărit pe străzi, am târguit la un trâg de Crăciun, dintr-astea...
Ponte Vecchio
Palazzo Vecchio
Domul din Florenţa

No comments: