Translate

July 2, 2012

You shop, we drop

Este un serviciu oferit de Tesco, iar Tesco (pentru cei care nu au ieşit nici până în Ungaria) este varianta englezească a Cora şi Carrefour. Expresia este you shop till you drop, faci cumpărături până nu mai poți...
În mare e aşa, faci cumpărăturile săptămânale online şi cineva ţi le aduce acasă. Până săptămâna asta nu vedeam, în cazul nostru, utilitatea acestui serviciu, deşi la vecini vin cam săptămânal. Plus că pentru mine ieșitul la Tesco făcea parte din distracția săptămânală :) abia așteptam să ies din casă, să mă uit la toate, să văd ofertele, deşi cam în fiecare săptămână ieşeam cu aceleași produse.
Săptămâna asta nici nu avem mașină, nici nu am avut timp în week-end să ieșim la cumpărături pentru că deşi pare simplu ne ia vreo două ore, iar aici am descoperit că deşi Tesco e deschis 24 din 24, dacă ajungi seara rafturile sunt goale şi nearanjate şi cauţi un produs până te plictisești şi renunți la el sau îţi iei altul, mai scump. Aşa că oricât am urî noi să ieşim la Tesco sâmbăta sau duminica pe zi, trebuie să facem efortul ăsta pentru că altfel plecăm acasă cu jumătate din cumpărături sau cu jumătate din bani...
În fine, săptămâna asta şi probabil că şi cealaltă, deşi sincer nu îmi place să fac cumpărături online, pentru că nu vezi produsul, nu alegi tu ce e mai bun, nu ştii exact ce cantitate poate fi într-o pungă...am apelat şi vom apela la acest serviciu al Tesco.
Acum experiența în sine e interesantă şi nu știu dacă şi în România există, dar dacă nu ar trebui inventat. Mă gândesc aici la bătrâni ce nu se mai pot deplasa sau la oameni foarte ocupați care nu au timp de pierdut prin supermarket. Desigur plăcerea bătrânilor am observat că e plimbatul cu autobuzul până unde e mai ieftin (da se întâmplă şi în Dublin) deşi dacă e să calculezi timpul pierdut şi banii de transport cei câțiva euro nu se câștigă ci chiar se pierd. Bine ei au gratuit pe transport şi timpul deja nu mai contează...da nu intrăm în detalii.
În sine procesul este similar oricăror cumpărături online. Există o listă de produse din care îţi alegi. Eu am ales doar produse pe care deja le ştiam, deci nu am avut surprize. În plus dacă un produs este şi la ofertă eşti atenționat şi e cumva imposibil să pierzi acea ofertă, ba mai mult cel care mi-a adus produsele acasă mi-a adus şi cupoanele pentru nu ştiu ce concurs au acum cei de la Tesco :)
Totul a durat maximum jumătate de oră, iar la produsele ce nu le identificam în listă am dat o căutare după denumire şi le-am găsit.
Am plătit cu cardul, aproximativ aceeaşi sumă pe care o plătim în fiecare săptămână, iar în plus sunt doar 4.5 euro pe care îi plătești pentru a rezerva intervalul orar în care vrei să îţi vină produsele. Am încercat să nu aleg nici un interval orar şi nu se poate, deci cred că de fapt acești 4.5 euro sunt taxa de adus acasă, pentru că o altă taxă nu am mai plătit. Eu am ales între 11.30 şi 13.00 pentru că între 10.30 şi 12.00 nu se pot livra băuturi alcoolice, iar noi cumpărasem bere. La 11.30 am fost sunată la interfon, deja veniseră.
Pentru că nu am găsit nicăieri pe site să bifez şi pungi, a venit un băiat cu patru lăzi, le-a descărcat pe masa din bucătărie, s-a jucat puțin cu Dea şi a plecat. Am vrut să îi dau 5 euro bacșiș şi nu a acceptat. A zis ceva de genul că e plătit să facă asta sau că e deja plătit.
În 5 minute a plecat, iar eu deja îmi aranjam cumpărăturile în frigider şi dulapuri.
Cam asta e tot. E bun serviciul, iar dacă vom fi din nou în situația asta îl voi folosi, deşi nu aş renunța niciodată la cumpărăturile tradiționale, să pun eu mâna pe tot, să aleg cele mai bune produse, să văd cu ochii mei ofertele, etc...
Raluca

2 comments:

Vulpita Calatoare said...

Bun serviciul asta! Cred ca si la noi ar prinde (poate este deja dar eu nu am auzit).

Raluk said...

Si eu cred ca ar prinde. Am cautat la Cora si nu este. Sau poate nu am cautat eu bine :(