Translate

July 1, 2012

Cel mai vechi pub din Irlanda...

... se află în Dublin. Dacă tot circulă tot felul de mituri despre irlandezii care stau doar în pub-uri, chiar şi în vacanță, azi vă vorbesc despre cel mai vechi pub. Acum cică ar fi mai multe pub-uri care îşi spun că ar fi "cel mai vechi", însă eu pe ăsta m-am nimerit să îl vizitez. Se cheamă Brazen Head şi este cumva în zona Christ Church, de fapt cum vii de la biserică spre Liffey. Judecând după hoardele de turiști care populau pub-ul probabil că este înscris într-un ghid, deci nu prea vă trebuie indicațiile mele.
Că tot vă povestesc despre cel mai vechi pub, aflați că el a fost înființat în 1198, iar pe niște pliante am găsit că au păstrat curtea şi camerele, trei la număr, la fel ca în anul înființării.
Curtea într-adevăr mi-a plăcut şi mie foarte mult, dar din păcate, friguroasă cum sunt nu am putut sta acolo. Curtea e pietruită, decorată cu flori agățătoare şi iederă şi niște lămpi cu flăcări despre care spun ei că ar fi identice cu cele din 1198.
Cele trei camere ale pub-ului sunt decorate diferit. Una este tapetata cu tot felul de bancnote din diferite ţări, alta e decorată cu poze ale personalităților care au trecut pragul pub-ului, iar alta e decorată puțin bizar, având chiar şi un sicriu. Toate camerele au televizoare mari pe care rulează meciuri, de cele mai multe ori, iar seara cică ar fi muzică live. Ei spun că au cântat acolo Van Morrison şi Imelda May şi că pub-ul ar fi menționat chiar în Ulysses a lui James Joyce.
Mâncarea e tradițională, fish and chips sau diferiți burgeri, am văzut chiar şi cipsuri, iar băutura e la prețuri acceptabile, cam 5 euro pentru o bere, la fel ca în alte pub-uri din Dublin.
Cam asta ar fi despre "cel mai vechi pub din Irlanda", acum trebuie să le caut şi pe celelalte să văd de prin ce an sunt :) 
Aşa arată intrarea în pub 
Aceasta este curtea 
Camera cu fotografii ale diferitelor personalizați ce au fost în pub 
Unul dintre pereții holului. La etaj există o cameră ce poate fi închiriată pentru diferite manifestări
camera cu sicriul 
Aşa arată pub-ul văzut de peste stradă. 
Dacă v-am stârnit interesul, pub-ul are un site de unde puteți afla mai multe informații şi adresa, www.brazenhead.com/
Raluca

No comments: