Translate

April 6, 2012

Românii sunt...

Iarăşi trebuie să mă scuz, dar de data asta nu a fost vina mea. A fost vina blogului că m-a anunţat că mi-am depăşit spaţiul alocat pozelor şi că ori mai şterg din ele ori îmi cumpăr mai mult spaţiu. Şi prima fază a fost să mai şterg din poze. Şi am vrut să șterg din anul 2007 când am început eu să scriu pe blog, după ce am trecut de pe 365 sau ceva, blogul de pe yahoo. Numai că m-am uitat pe poze şi e o adevărată istorie în spatele lor şi sincer cred că eram mai fâşneaţă în 2007, ca să nu spun mai deşteaptă. Şi frazele se legau altfel şi subiectele erau altfel, dar pe de altă parte şi viaţa era altfel. Era 2007 şi nu se va mai întoarce oricât am vrea, nu că era mai bine, da toţi eram mai tineri şi Dea era mai tânără...în fine.
Tot despre timp vreau să vă vorbesc azi, nu despre timpul care trece în zadar ci despre un timp petrecut cu folos. În noiembrie aflam de la Mircea Badea cam cum ne vede google. Ne vede pe noi, pe români. M-am indignat preţ de un minut, dar apoi viaţa a continuat neschimbată. Am zăbovit doar cât să fac nişte print screen-uri în ideea că vreodată voi face o postare pe blog cu chestia asta.
Aşa se face că în noiembrie 2011 pe google românii erau păduchioși sau proşti
În orice limbă ai fi căutat rezultatul era acelaşi. În engleză eram proşti, urâţi şi nepoliticoşi. Nu intru în detalii, cum ajunge google să îţi propună asemenea căutări, dar e de ajuns că cineva a gândit o campanie (sau vorba lui Alin a mânărit nişte rezultate) şi la şase luni diferenţă se vede o schimbare.
Acum dacă dai o căutare pe google cu românii sunt, rezultatele sugerate vor fi deștepți, educați şi frumoşi. Mai apoi vin nespălați şi hoţi rezultate care în noiembrie nu apăreau, ceea ce înseamnă că probabil cineva a lucrat de partea ambelor tabere :D
În engleză românii sunt deştepţi, frumoşi şi inteligenţi :D
Postarea asta nu are legătură cu mine, în afară de cele patru căutări nu am mai căutat niciodată pe google românii sunt, dar cineva a căutat, de fapt mulţi cineva au căutat şi uite că acum, măcar pe google faţa românilor s-a mai spălat niţel. 
Aşa cum am spus e şi o campanie online cu toată treaba asta. Site-ul le merge greu şi mie mi s-a blocat, dar puteți căuta pe google şi vedeţi ce face exact campania.
Raluca

2 comments:

cristianka said...

dap, a fost o campanie la radio 21 sau la pro fm daca nu ma insel. sa dam cautare pe google la romanii sunt destepti... si s-a mobilizat lumea, nu gluma! :D

Raluk said...

Da nu stiu cat s-au mobilizat, cat s-a sesizat google si a schimbat rezultatele, dar e inspre bine, macar strainii nu ne mai vad urati si paduchiosi :)