Translate

April 6, 2012

O zi fără băutură în Irlanda

Azi în Irlanda este Vinerea Mare sau pe limba lor Good Friday şi nu ştiu cum o fi în alte ţări, dar azi în Irlanda nu se comercializează băuturi alcoolice. Şi ca o paranteză toate magazinele din cartierul meu sunt închise, fie ele frizerii, spălătorii şi altele care nu au legătură cu băutura. E printre altele şi zi liberă, dar să ne întoarcem la băutură.
O zi la jumătate de an, că aceeaşi metodă se aplică şi în prima zi de Crăciun, când irlandezii nu îşi pot cumpăra băutură. Eu inițial văzându-i pe vecinii mei care şi-au cumpărat trei baxuri cu bere am zis că nu se comercializează băutură până marţi încolo, dar nu cică doar azi.
Acum mă întreb şi eu aşa: irlandezii sunt percepuți de toată lumea ca fiind mari bețivani, chiar mă întrebau prietenii câţi am văzut dormind prin șanțuri. Şi da, am văzut şi cel mai oribil e că beau şi femeile, dar luat la întreaga populație a cartierului meu sau a zonei unde mă învârt eu, bețivanii sunt cam unul la lună. La mine în cartier, că în centru sau în zona pub-urilor ce or fi chiar nu ştiu.
Aşadar irlandezii sunt beţivani şi totuşi în Irlanda două zile pe an nu se vinde băutură. Ştiţi ce înseamnă asta? Pub-uri închise sau goale, nu ai voie cu băutură pe stradă, nu ai voie să bei într-un loc public, birouri sau mai ştiu eu ce.
Acum România, aţi văzut şi din postarea anterioară, este percepută ca ţara hoţilor şi păduchioșilor. Noi ce să închidem, măcar două zile pe an?
Raluca

No comments: