Translate

April 3, 2012

Molly Malone contemporana

Acest articol era plănuit de mult, numai că tot nu îi venea rândul, dar după articolele citite prin ziarele românești despre Dublin şi despre Molly Malone am zis că timpul lui este acum. Aşa că mi-am luat aparatul cu mine când am fost prin centru şi le-am fotografiat pentru că Molly Malone există şi azi. Nu vine scoici şi melci, ci vinde fructe, dar există.
Controversa că era prostituată sau nu, rămâne deschisă, însă eu cred că e ca şi treaba cu moldovenii sau cu negri. Moldovenii între ei, dacă îşi mai spun moldovene nu se supără, dar dacă un bucureștean, de exemplu, le spune moldovene...să vezi ce le ies scântei. Aşa şi cu Molly, dacă un irlandez poate face glume pe seama lui Molly, tu ca român nu prea poţi. E simbolul lor neoficial...în fine nu mai reiau, că aţi prins ideea.
Pe Molly Malone contemporana o găsiţi pe Henry Street şi aşa cum v-am spus vinde fructe. De cele mai multe ori sunt mai ieftine decât la supermarket, când am trecut eu o caserolă de căpșuni era un euro pe când la Tesco e 3.20 
Pe aceeaşi stradă veți găsi mai multe vânzătoare ambulante. A fost chiar şi un reportaj pe o televiziune irlandeză despre ele. Nu cred că fac foarte mulţi bani, dar strigă ca la piaţă şi e imposibil să nu te opreşti măcar să vezi ce vând, dacă nu să şi cumperi.
După cum vedeţi nu sunt foarte tinere şi nici nu au decolteul statuii Molly, ca în Dublin e cam frig de aşa un decolteu, mai ales dacă stai afară toată ziua.
Cândva visez să fac un reportaj radio despre ele. Cândva :)
Raluca

No comments: