Translate

April 14, 2012

Ouă roşii româneşti pe iarba irlandeză

După succesul de la Crăciun cu sarmalele, am zis să profităm de norocul începătorului şi în vopsirea ouălor. Încă de acum o săptămână am cumpărat vopsea de ouă, roșie, de teamă să nu se termine vopseaua la alimentarele românești. Şi am avut dreptate, azi când am fost după cozonaci nu mai era vopsea roşie, doar galbenă şi albastră şi roşie marmorată, ce invenție ciudată.
Nu ştiu voi cum faceţi ouă roşii, da eu am căutat reţeta pe net :D le-am fiert, apoi în altă oală am pus vopseaua la fiert cu două linguri de oţet şi când a dat în clocot am pus ouăle. Le-am lăsat încă vreo 10 minute până s-a prins vopseaua, le-am scos şi le-am tras în poză în spatele blocului, unde e un câmp cu păpădii.
Nu au ieşit perfecte, că noi am vrut să le facem pe cât mai multe odată şi s-au lipit unele de altele şi au avut un fel de modele. Plus că ne-am chinuit să facem ouă cu frunze. Am adunat eu tot din spatele blocului trifoi şi un fel de frunze ca alea din Lord of the rings, le-am lipit de ou şi le-am scufundat cu ajutorul unui ciorap. Chiar cu ocazia asta am doi ciorapi roşii :) Experimentul cu frunzele nu ne-a ieşit, adică nu s-au mai dezlipit de pe ou, da aia e, sunt ok şi aşa.
Ouă roşii româneşti în iarba irlandeză 
Dea cu soarele în ochi, făcea pe-a modelul 
Aici s-a prins că totuşi ar fi comestibile 
Aici voia să îmi mănânce modelul 
Oul roşu şi păpădia galbenă 
roşu, galben şi verde 
șervețelul strică toată poza, dar cum coșul e din carton, am zis să nu se strice de la uleiul cu care am uns ouăle ca să strălucească 
o faţă
Cam asta e tot. Acum aştept să fiarbă legumele şi să fac şi salata boeuf şi am terminat. Diseară mergem la biserică să luăm lumină. 
Un Paşte Fericit!!!
Raluca

No comments: