Translate

September 20, 2011

Viaţa e, câteodată, frumoasă

Viaţa îţi zâmbeşte din când în când şi îţi mai aminteşte că e bine aşa cum e, că toate vin la timpul lor. Ce sens are să mă încrâncenez că nu am un job stabil şi că stau acasă? Ce sens are să mă plâng că nu pot ieşi în oraş, că nu mai am cu cine ieşi? Ce sens are să îmi plâng de milă, când viaţa e frumoasă şi îmi arată asta în fiecare zi?
Azi m-am trezit abătută. Voiam să îmi traduc CV-ul, să îl trimit la radiouri, să scriu mailuri şi totul în primele 5 minute ale zilei. În schimb m-am liniştit, am pregătit cafeaua, am mâncat şi am ieşit cu Dea afară.
Soare, cum nu vezi prea des în Dublin. Suntem amândouă, suntem de fapt toţi trei, suntem sănătoşi, părinţii ne sunt bine, ce sens are să fim trişti? Job-urile vin şi se duc şi dacă nu ştiu eu asta, atunci cine o mai ştie?
Avem prieteni buni şi o să mai avem prieteni buni, avem oameni de valoare lângă noi, ce sens are să ne încrâncenăm. Şi ce dacă stai toată ziua acasă şi plimbi câinele? cine are privilegiul să spună că a avut o zi pentru el în Dublin?
Mi-am cumpărat două reviste, am deschis uşa la curte, am stat cu ochii în soare, pe un scaun de plastic alb şi le-am răsfoit.
Ce plăcere mai mare? Dea liniştită la picioarele mele, Alin în regula la serviciu, mama şi tata sănătoşi acasă. Da sunt departe şi e greu uneori, dar viaţa e câteodată aşa de frumoasă...

4 comments:

Rox said...

Buna Raluca. Am dat peste blogul tau acum ceva vreme si de atunci iti urmaresc aventurile de zi cu zi. Esti ca o gura de aer proaspat prin felul in care te exprimi. Ai dreptate: atata timp cat sunteti toti 3 impreuna, fericiti nimic altceva nu mai conteaza.
Traieste viata la maxim.
Cu drag,
Roxana

Marian said...

Faină însemnarea asta, Ralu. Ieri am avut o zi proastă. Astăzi o să fie ok. :) Mulțam fain.

Raluk said...

Multumesc mult Roxana ca ma urmaresti si iti multumesc ca ti-ai rupt din timpul tau sa comentezi. Scriu blogul asta pentru parintii mei si pentru prietenii mei de departe, dar scriu si pentru necunoscutii care imi fac viata mai frumoasa, ca tine. Multumesc.

Raluk said...

Mariane, daca ai sti tu cate zile proaste am eu, desi aparent nu patesc nimic. Tacaneala mea... Sper ca ziua asta sa fie mai buna pentru tine, daca ti-a placut ce am scris apoi mai scriu:D