Translate

September 6, 2010

Iaşule, Iaşule, mândră cetate...

Nu, nu este imnul echipei de fotbal Poli Iaşi care nici nu cred că mai există, ca să nu mai vorbesc de rezultatele sale, deloc notabile... De oraşul meu vreau să vă vorbesc azi. Şi nu e deloc o întâmplare că poate cel mai cunoscut cântec despre Iaşi a fost pângărit de echipa de fotabal susţinută, din câte ştiu eu, de municipalitate, pentru că fix de municipalitate vreau să vă vorbesc, mai exact despre Proiectul Palas.
Am căutat degeaba ceva negativ prin ziarele de Iaşi, dar s-ar părea că toţi jurnaliştii au fost şi sunt convinşi că acest proiect este unul bun. Şi sincer site-ul pare convingător, mai ales secţiunea beneficii. Totul pare ideal: asigurarea de locuri de muncă, conservarea şi consolidarea monumentelor istorice, amenajarea parcurilor, crearea de locuri de parcare (criză cu care se confruntă şi Iaşul, deşi nu aş fi zis) şi nu în ultimul rând construirea de locuinţe pentru tineri, pentru că da şi în Iaşi este această problemă... Numai plusuri aş spune...şi atunci de ce să mă oftic eu? Mă oftic pentru că se schimbă imaginea Iaşului şi nu mai văd eu Palatul Culturii din toate unghiurile oraşului. O treabă mică, un moft pe lângă avantajele pe care le va aduce Palasul, nu?
Oi fi eu de modă veche, dar cred sincer că dacă Iaşiul va aduce ceva vizitatori şi va face bani din turism nu va fi pentru un proiect nou, plin de dotări de ultimă oră, ci pentru parfumul teilor, pentru paşii lui Eminescu şi a atâtor oameni mari, care au însemnat şi înseamnă ceva nu doar pentru Iaşi ci chiar pentru România. Da este bine că se dezvlotă un astfel de proiect, dar de ce fix în inima oraşului? unul dintre cele 7 dealuri, pe care le-am lăsat golaşe şi le-am găsit populate cu vile, nu era bun?

No comments: