Translate

September 16, 2010

Câinele prost...muşcă

M-am săturat să se tot spună despre Dea că e proastă ca nu a muşcat niciodată pe nimeni. Aproape la fel de rău cum trebuie să se sature femeile care desi ştiu că au crescut un copil răsfăţat nu mai suportă să tot fie criticate de femeile fără copii. Şi nu, nu este o paralelă între copii şi câini şi nu, Dea nu este copilul meu. Este câinele, prietenul, companionul meu dacă vreţi, dar proastă cu siguranţă nu este.
Pentru că da doamenlor şi domnilor care aţi ajuns pe acest blog Dea este câine, deci teoretic muşcă. Şi muşcă şi practic dacă este lăsată sau dacă ar fi fost dresată în acest sens. Dea nu aleargă pisici ci le aduce beţe să se joace cu ea, dar asta nu înseamnă că e proastă. Înseamnă doar că vede în pisici nişte animale cu care eventual s-ar putea juca. Spun eventual pentru că e plin netul de exemple de câini şi pisici care au ajuns "best friends". Dar să revenim. Aşa cum nu poţi spune despre un câine care muşcă oamenii că este deştept, nici inversul nu merge. Un câine care nu a muşcat niciodată pe nimeni nu e prost. E cel mult conştient că poate să o facă. De exemplu atunci când era mică Alin o învăţa să muşte şi eu nu mă puteam juca cu ea că aş fi avut mâinile pline de zgârieturi. Era mică şi totuşi pricepea că mie trebuie să îmi aduca bile şi cârpe ca să ne putem juca. Alegea deci să nu mă muşte. La fel şi acum dacă joaca ajunge mai brutală şi îi strig că mă doare se opreşte. Ar putea foarte simplu să mă muşte de să nu mă văd şi totuşi alege să nu o facă.
Când eram mică un vecin avea un dog german care muşca pe oricine se apropia de stăpânul lui, mă rog ei, pentru că era o căţea. Ne deranja într-o primă fază, dar după ce i se explica că eram prieteni nu ne-a muşcat sau ameninţat niciodată. Era proastă? Nu cred.
Alt exemplu, Lady. Un câine pe care l-am luat la aproximativ 8 ani de pe stradă. Nu ştiam în ce fel fusese dresată şi deşi în prima zi cu siguranţă ne-ar fi sfâşiat pe toţi, pentru că în neştiinţa noastră o despărţisem de pui, nu a făcut-o. Şi Lady a murit fără să muşte pe nimeni. A atacat o singura dată un prieten care a profitat că la Alin era mai tot timpul uşa descuiată şi a intrat neanunţat în casă. Era seară, era întuneric şi câinele a atacat. S-a oprit când a văzut că totuşi este un prieten. Deci Lady putem spune că era proastă? NU şi subliniez acest NU pentru că un câine mai deştept, înţelegător şi prietenos ca Lady nu aţi văzut niciodată. Dea, pentru că e a mea, se apropie de acel câine, dar doar se apropie pentru că la urma urmei, lăsând la o parte dresajul şi creşterea, este un collie.
Aşadar doar câinii proşti muşcă, cei deştepţi aleg să nu o facă. Şi data viitoare când aud că Dea e proastă întrerup orice relaţii cu persoana respectivă. Consideraţi-vă anunţaţi!