Translate

July 22, 2015

Luxemburg - Castelul Bourglinster - Târgul artiștilor populari

Dragilor,

anul trecut am fost pentru prima dată la acest târg şi am plecat fermecată de acolo. Aşa că anul acesta nu aveam cum să îl ratez, chiar dacă a fost un pic pe fugă. Şi tot pe fugă este şi această postare pentru că nu ştiu sincer ce aş putea să spun în plus. Organizarea a fost la fel de bună, iar dacă aţi mai fost în vreun an, artiştii aveau tarabe fix în aceleași locuri. 
Ba ar fi ceva de spus. Ştiam de anul trecut, dar am observat mai bine în acest an. Târgul este organizat de asociația locuitorilor din localitatea Bourglinster, al cărei președinte este un moșuleț simpatic care vorbește 4 limbi, inclusiv engleza. Anul trecut i-am luat un interviu. Ei bine de asociație, cum e şi firesc, se ocupă mai mult pensionarii. Numai că nu vă închipuiți că la ei pensionarii sunt ca la noi. Am văzut bătrâne care mergeau printre standuri şi întrebau dacă e totul în regulă, iar dacă ceva le lipsea vânzătorilor se făceau utile. Am văzut bătrâne coafate, fardate şi rujate care vindeau băuturi la chioșcul din mijlocul târgului. Am văzut bătrâne care vindeau plăcinte şi tarte. Şi toate pentru că asociația are nevoie de bani pentru diferite proiecte. Apoi am văzut bătrâni cu câte o cupă de șampanie în mână care se plimbau printre standuri. Oameni care zâmbeau şi se bucurau să fie acolo. Nu vreau să vă spun cum sunt bătrânii de la noi, că unii nici nu mai ies din casă.
Spiritul tânăr şi trăirea oricărei vârste, asta mă va impresiona totdeauna la luxemburghezi. Vă las cu poze!
Intrarea în târg 
Cel de la care mi-am luat şi eu o cană de cafea 


Noi doi 
Ca şi anul trecut, târgul era organizat în toate zonele din castel, din localitate şi din jur. Fiecare pajiște a fost fructificată 


Artiști la lucru 
O țestoasă simpatică, însă un pic cam mare, era de grădină 
Nu ştiu cum am ajuns şi în spatele castelului. Am intrat pe o uşă mică pe care nu părea nimeni să o observe şi am văzut cum e castelul integrat în stâncă.
Dacă v-a plăcut, vă aştept cu un like pe facebook.com/Dichisuriro
Raluca

No comments: