Translate

September 9, 2013

DIY - Şosetele mele nu au mirosit niciodată mai bine

Dragilor,

da ştiu e luni. Şi când am deschis pagina asta albă pe care o înnegresc eu acum voiam să vă spun o mulțime de lucruri. Subiectele mi se învârteau în creier cam cum i se învârteau păsărelele în jurul capului lui Tom când îl pocnea Jerry. Da faza e că aveam titlul ăsta superb în minte de vreo trei zile, da ce spun eu trei...de vreo săptămână, în timp ce cu o șapcă pe cap, primită şi aia la un târg că mie nu îmi stă bine cu șepci, recoltam primele tufe de lavandă.
Pentru că eu în faţa casei am o fâșie de grădină pe care încap fix patru tufe de lavandă. Nu am plantat-o eu şi cu siguranţă dacă aş fi îngrijit-o eu ar fi murit de mult. Da nu a murit, a înflorit şi a mirosit magnific vreo lună. Nu m-am îndurat să o tund (vorbesc de lavanda, care în capul meu e de genul feminin) ci doar am admirat-o de la distanță. Numai că la un moment dat a început să se scuture şi m-am gândit decât pe jos mai bine la mine în șosete.
Bine ca să fiu sinceră şosetele au apărut mult mai târziu. Întâi am făcut rost de un foarfec mare. Apoi am studiat pe internet cum să o tund totuşi ca să mai facă flori şi la anu. Apoi am stat în soare, cu o șapcă pe cap şi am tuns-o, apoi am admirat-o vreo trei zile într-un castron şi din când în când mi-am mai trecut mâna prin ea şi am mirosit-o. Apoi am fost la un magazin de țesături să caut un material frumos să fac săculeți...poate aveam noroc şi găseam chiar săculeți... Apoi am pus poze pe facebook. Apoi un prieten mi-a dat ideea cu şosetele. Apoi tot week-end-ul m-am plâns de dureri de spate (că vedeţi voi să tunzi patru tufișuri de lavandă nu e chiar ușor). Apoi am găsit nişte șosete, nu foarte arătoase, dacă era după mine cumpăram unele frumoase, colorate şi noi. Apoi am pus lavanda în șosete şi într-un borcănel de la bomboane (pe care nu le-am mâncat ci le-am pus într-o pungă). Apoi am făcut poze şi abia apoi am început să scriu aici, acum.
Ştiu nu totul are un fir logic, da cine mai e logic zilele astea?
Șosetele mele (de fapt ale lui Alin) nu au mirosit niciodată aşa de fain şi mai că le-aş ține pe birou fix la nasul meu şi nu în dulap.
Vă las cu poze cu toate etapele.

Raluca





P.S. Ştiu că din lavandă se pot face o mulțime de lucruri şi chiar se poate găti. Am găsit în Arlon ciocolată cu lavandă şi pot spune că nu m-am omorât după ea. Eu zic că pentru primul an e bine chiar şi aşa cu două șosete şi un borcănel. La o adică pot scoate de acolo şi transforma lavanda în tot ce doresc. 

4 comments:

Aliceee Traveler said...

eu aveam o reteta de limonada cu lavanda ce imi placea mult.
Daca o gasesc pe net iti trimit link-ul

Larisa said...

Parca imi miroae de aici a lavanda cand ma uit la poze! :)) Vai, ador mirosul!
Eu mi-am cumparat niste saculeti cand am fost in sud, pe care ii tin printre lucruri prin dulapuri. Sincer nu miros cum m-as fi asteptat, sau cum miroase lavanda culeasa din gradina, dar asta este, merge si asa pana oi avea gradina mea.
Am incercat anul trecut cu o tufa in ghiveci. N-a mers...

Raluk said...

Alice cand am citit comentariul am cautat pe net si am incercat si eu sa fac. Cred ca e prea trecuta lavanda ca nu avea un gust bun. Da tin minte ideea. Mersi

Raluk said...

Da Larisa, de mirosit miroase foarte bine. Am pus si eu "saculetii" in sifonier si miroase toata camera. Bine cred ca isi vor pierde din miros cu timpul.
Au fost scumpi saculetii din sud? Cand recoltam lavanda, dar mai ales cand am scos-o de pe tulpini am zis ca de acum daca voi gasi saculeti de lavanda voi da cat mi se va cere. Mi se pare foarte greu sa stai sa cureti tulpina cu tulpina.