Translate

May 14, 2011

Week-end la Veliko Tarnovo, sfaturi, preţuri, comentarii...

Toată lumea m-a bătut la cap să scriu şi despre Veliko Tarnovo o postare cu sfaturi şi concluzii şi preţuri. În mare le-am mai spus, iar un week-end, oricât de fain ar fi fost el, nu se compară cu un concediu de o săptămână...cu alte cuvinte nu prea am ce sfaturi să dau.
Totuşi am să încerc:
În primul rând să luăm preţurile: de fiecare dată noi am reuşit să facem drumul dus-întors cu un plin de benzină, aşa că am pus benzină în România, şi presupun că fiecare ştie cât îl costă un plin, bine nu consumi tot rezervorul că sunt totuşi doar vreo 200 de km de la Bucureşti până la Veliko Tarnovo. Apoi trebuie plătite aşa: taxa de pod în România 25 lei, rovinieta lor, cea mai ieftină, adică pe o săptămână, 40 lei, la întoarcere taxa de pod se poate achita doar în leva sau euro şi e vreo 6 euro.
Noi am stat la hotelul Tareveţ, care este foarte aproape de cetate, pentru o noapte o camera dubla costa 40 de euro, iar una single 30 de euro. Micul dejun este inclus.
Intrarea în cetatea Tarevet a fost 6 leva şi tot 6 leva a fost şi intrarea în casa din Arbanasi.
Mâncarea a fost în mare cam 15 leva de persoană, deci cam 30 de lei sau cam 7.5 euro.  Şi când spun mâncare spun cel puţin două feluri şi desert, plus băuturi...
Suvenirurile au fost şi ele destul de ieftine: un magnet 5 leva, oala minune 6 leva, iar o bombonieră pictată manual 12 leva. Asta mi-am luat eu, prietenii mei, mari colecţionari de soldăţei de plumb şi-au luat un turc şi spun că a fost cel mai ieftin soldat pe care l-au cumpărat. Şi au o colecţie numeroasă, deci cam ştiu ce spun...25 leva.
Cam asta e cu preţurile. Principalul sfat pe care vi-l dau e să circulaţi cu maşina aproximativ cu viteza de pe indicatoare. Noi am văzut destule radare şi cam erau opriţi români.
Aşa ştiu şi eu diverse povestioare cu furat maşini, cu furat maşini cu oameni în ele şi eliberaţi fără organe, ambuscade pe şosea...nu le calific ca fiind false, dar aveţi grijă...
Apoi la mâncăruri, încercaţi-le pe cele mai sofisticate. Eu din şniţele şi grătare nu am ieşit, dar prietenii mei le-au încercat şi cică ar fi bune. Alin spune că bulgarii sunt mari meşteri de chestiuni cu legume...şi judecând după oala minune la care legumele ies bestial, probabil că are dreptate.
Vă sfătuiesc, dacă vă permite timpul, să vizitaţi şi muzeele şi să ajungeţi şi în Arbanasi, că nu veţi regreta...
Cam asta a fost. Ca de obicei, dacă aveţi nelămuriri lăsaţi un comentariu şi se rezolvă.
Vacanţă plăcută!

2 comments:

Anonymous said...

interesanta postare!! Pt mine este prima data cand plec la Veliko, de fapt nici nu auzisem pana acum de oras...mi se parea ceva neinteresant, dar datorita faptului ca am gasit o oferta buna pe Flysky.ro, am zis sa incerc si asa am inceput sa scotosesc dupa informatii. Multumesc de informatii...si am sa te urmaresc in continuare...sau poate chiar revin si eu cu pareri si impresii de acolo. O zi frumoasa!! :)

Raluk said...

Iti multumesc mult pentru comentariu, totusi articolul e din 2011, nu stiu daca preturile mai sunt reale. Totusi daca ai ajuns si pe un articol cu atractiile turistice, presupun ca alea nu se schimba. Ma bucur ca ti-am putut fi de ajutor :)Zi faina!!! Si distractie maxima in Veliko Tarnovo!! :)