Translate

January 2, 2011

Maraton de filme pentru copii

Aşa cum probabil vă aşteptaţi nu m-am omorât cu curăţenia, nici cu mâncarea, nici cu spălatul rufelor, de fapt cu nimic gospodăresc şi de vreo trei zile stau şi mă uit la filme. Am văzut într-o singură zi ultima parte din Narnia, Povestea de Crăciun cu Jim Carrey şi Rapunzel.
Acum sincer mă aşteptam la mai mult de la fiecare dintre aceste filme. De la Narnia aşteptam un final apoteotic, dar în afară de vreo două scene făinuţe nimic nu mi-a atras atenţia în mod special.
Povestea de Crăciun să spunem că respectă romanul lui Dickens, dar e undeva între stilul Disney şi stilul lui Tim Burton. Fain personajul principal pentru că am înţeles că de fapt era o animaţie creată după chipul lui Jim Carrey.
Cât despre Rapunzel, povestea este una clasică Disney, însă trebuie remarcat faptul că firma de animaţie încearcă să îşi aducă prinţesele mai aproape de secolul în care trăim. După prima prinţesă neagră, din Prinţesa şi broscoiul, acum avem prima prinţesă cu părul scurt. Şi care, fie vorba între noi, arată foarte bine şi foarte actual. Şi prinţul care e de fapt hoţ, dar treaba asta am mai văzut-o pe la Robin Hood, deci nu e chiar actuală. În schimb fain personajul maşterei, a mamei vitrege, care nici măcar nu e mama prinţesei. Filmul trebuie văzut...asta e clar.
Mai am prima parte din ultima parte din Harry Potter şi Megamind şi cred că m-am pus la curent cu toate noutăţile în materie de animaţie.

No comments: