Translate

January 5, 2011

Din nou mi-am oripilat vecinele

Am început anul într-o dispoziţie războinică, asa că va trebui să suportaţi. Cui nu îi plac opiniile mele nu are decât să închidă de pe acum.
Aşadar, a venit preotul cu Boboteaza. Nu mai intru în credinţele mele conform cărora preoţii nu sunt ce ar trebui să fie şi că au cedat de mult voinţelor lumeşti şi trupeşti, ci am să abordez subiectul dintr-o prismă pur pragmatică. Deci vine preotul, cand era pe la primul etaj ajung şi eu acasă. Stau cinci minute văd că preotul nu ajunge nici măcar la 2 o iau pe Dea, nedusă afară de câteva ore bune, şi ieşim afară. Ne plimbăm vreo jumătate de oră şi ratăm preotul care habar nu am pe unde a trecut că doar noi eram în faţa blocului. Când urc în casă mă abordează o vecină: vedeţi că a trecut preotul...cred că îl mai prindeţi. Unde să îl prind, că nici nu ştiam unde s-a dus aşa că i-am răspuns: să fie sănătos. Vecina probabil că nu prea ştie ce îmi poate pielea şi mă apostrofează, iar la final bagă un "tinerii din ziua de azi". Păi stai că nu-i aşa şi m-am oprit să îi povestesc. Am aflat aşa că ea a dat preotului 30 de lei, 20 preotului în mână şi 10 băiatului care striga pe scară. Şi la un scurt calcul am decis amândouă că preotul a plecat din scară de la noi cu aproximativ 500 de lei. Bani pe care eu una, încă în câmpul muncii şi cu un salariu bunicel, îi câştig cam într-un sfert de lună, deci nu în maximum o oră. Şi doar preotul nu vine doar pe scara noastră, deci la 20 de scări...calculaţi şi singuri cât a câştigat preotul pentru că a umblat cu o crenguţă udă şi a murdărit pereţii şi icoanele enoriaşilor. Şi tot eu am întrebat dacă pe cei 30 de lei a primit vreo chitanţă. Normal că nu.
Acum sincer fiecare face ce vrea şi crede în cine vrea, dar cu siguranţă aş fi fugit după preot dacă îl vedeam măcar o singură dată că o îmbracă şi îi dă o masă caldă femeii puţin sărite care stă în scara noastră şi în alte scări de lângă. Dacă o singură dată vedeam preotul că îşi duce la îndeplinire misiunea şi nu trece prin scară doar la pomeni şi sărbători. Că sunt o sumedenie de oameni bătrâni singuri prin scările din cartierul meu, oameni pentru care o vorbă bună venită de la preot ar însemna infinit de mult.
Dar când preotul vine la Bobotează cu BMW-ul, iar la magazinele de profil o Biblie costă 60 de lei, sincer parcă îmi cam vine să îi cer bon fiscal pe ăia 30 de lei şi eventual despăgubiri pentru pereţii mânjiţi...
P.S. Fotografia este de la sfinţirea pârtiei de la Gura Humoruluide pe 7 ianuarie anul trecut...

No comments: