Translate

November 18, 2010

Eu şi câinii maidanezi

Nu ştiu dacă am mai scris aici despre maidanezi. S-ar putea să o fi făcut cândva, dar acum am motive serioase să o fac. Şi pentru că ştiu că şi vecinii mei citesc acest blog am să scriu cu şi mai mare aplomb. Ei bine, maidanezii, nu câinii comunitari aşa cum ţiganii sunt ţigani şi nu rromi, pentru că m-am plictisit să ascundem sub nume plăcute auzului probleme importante cu care ne confruntăm, deci maidanezii trebuie să dispară. Nu ştiu cum şi probabil că nu e fix treaba mea, ci a asociaţiilor care sug din greu fonduri pentru asta, dar maidanezii trebuie eutanasiaţi. Toţi, până la ultimul. Gata cu pozele miloase de pe stâlpi şi de pe facebook. Nu mai pun botul, never ever. Maidanezii trebuie eutanasiaţi.
Acum să mă explic, că poate le va trece înverşunarea domnişoarelor iubitoare de patrupezii nimănui. Eu am un câine, Dea. Este a mea şi la bine şi la rău. Dacă Dea muşcă sau răneşte pe cineva eu plătesc destul de scump, pentru maidanezi cine plăteşte? Aud? Acele domnişoare care îi hrănesc prin spatele blocurilor? Nu cred. Altfel ar acţiona în fiecare dimineaţă când i-ar auzi lătrând la două blocuri distanţă de al meu. Altfel i-ar potoli de câte ori trec eu cu Dea pe acolo sau oricine altcineva. Şi tocmai pentru că nimeni nu este responsabil de faptele acestor câini, mai bine îi eutanasiem.
Azi de exemplu am fost cu Dea la veterinar. Nu departe, pe Măgura Vulturului. Şi la intersecţia acestei străzi cu Elev Ştefănescu o şatră de câini. Pe unii i-am alungat, dar când tocmai terminasem iese unul şi încearcă să o muşte pe Dea de fund. Noroc că e grasă şi blănoasă. Degeaba am ţipat, degeaba am înjurat, degeaba m-am revoltat. Domnişoarele nefutute iubitoare de câini nu au ieşit, deşi blide cu mâncare am observat în apropiere. Aşa că dacă începe o eutanasiere în masă vă rog să începeţi de acolo. Ba mai mult, cotizez la o eutanasiere în masă. Şi cine se opune nu are decât să vorbească cu mine sau cu toţi cei care nu îşi mai pot plimba câinii liniştiţi printre blocuri...
Şi vă rog să nu începeţi cu strânsul câcatului că iar izbucnesc. E normal să strângi după câinele tău într-o ţara civilizată, nu la noi. Noi încă nu am coborât din corcoduş...

3 comments:

Unknown said...

Raluca, in seara asta m-ai intristat.
Iti inteleg si iti impartasesc supararea pe asociatiile pentru protectia animalelor.
De asemenea, si eu am fost in situatii asemanatoare cu cea in care ai fost tu, si Helga mi-a fost muscata de ciini din haite. Mi-a fost deopotriva furie si, de citeva ori, chiar frica.
Nu mi-am varasat insa niciodata furia pe ciini.
A sustine eutanasia maidanezilor in timp ce nu ti-ar trece prin ruptul capului sa iti omori propriul ciine e ca si cum ai minca friptura de ciine in timp ce iti mingii catelul propriu pe cap (am vazut asta intr-un documentar Discovery despre mincatul carnii de ciine la asiatici).
Dea (si nici Helga, si nici Olga si nici un alt ciine cu stapin) nu sint CU NIMIC mai bune decit maidanezii. Doar au avut noroc.
Daca faptul ca maidanezii au un un suflet exact ca si Dea nu te incalzeste cu nimic, atunci te rog sa te gindesti ca, daca nu ar fi existat maidanezi pe strada, si daca orice ciine fara stapin ar fi fost eutanasiat imediat, nu ai fi intilnit-o niciodata pe Lady. Si Lady a fost un maidanez, si a facut pui maidanezi.
Solutia nu poate fi decit una umanitara, si daca ea nu se pune in practica nu ciinii sint cei vinovati si nu trebuie sa plateasca ei cu viata.
Sint putin dezamagit, dar sint convins ca ai scris postul asta la furie. Din pacate, cred ca ai canalizat furia in directia gresita.
(te rog sa nu vezi comentariul asta ca un debut de polemica: nu ca nu mi-ar placea, dar pur si simplu in zilele astea nu prea am timp. Ceea ce nu ma impiedica sa te citesc ca intotdeauna, evident - chiar si atunci cind ma intristezi).

Raluk said...

Andrei, intre Lady si maidanezii din Bucuresti este o diferenta enorma. Astia musca fara sa te avertizeze. Practic sunt haite intregi de 6-7 caini. 6 latra si un al 7-lea sare si musca. Nici nu stii de unde vine. Si problema este peste tot nu doar in cartiere. Si eu nu stau tocmai la periferie...imi inchipui acolo cum e.
De acord cu tine ca nu eutanasierea este solutia corecta, dar de ani buni ne chinuim sa gasim o solutie. Si cu siguranta castrarea si eliberarea pe strazi nu este, pentru ca in haita care ne-a atacat erau caini castrati.
Eu ma intreb pentru cainii astia hraniti din resturi prin jurul blocului cine raspunde. Cine plateste Andrei daca Dea ia nu stiu ce boala? Cine raspunde daca Dea(Doamne Fereste) moare in urma unei muscaturi? Asta vreau eu sa stiu si asa mi-am inceput postarea.
Nu se poate ca si dupa mii de castrari sa existe pui de maidanezi in fiecare primavara si toamna. Nu se poate ca dupa ce adoptiile de maidanezi au crescut totusi sa existe haite. Nu se poate si cu asta basta.
Asa cum am spus nu mai am chef de reclame cu caini plangaciosi care iti provoaca mila... Ori sunt inchisi toti undeva si toti platim impozite pentru a fi tratati corect, ori sunt omorati toti si nu ne mai uitam inapoi...
Stiu ca oamenii sunt cei care au provocat totul, stiu povesti, stiu asociatii care se zbat si mai stiu ca nu sunt tocmai un neiubitor de caini. Dar cand cainele meu la care tin mai mult decat la orice pe lume este muscat in strada, daca eu sau apropiatii mei sunt expusi unui astfel de pericol atunci cand o plimba pe Dea atunci sustin eutanasierea...
Imi pare rau, dar asta e...

Raluk said...

Am recitit ce ai scris. Dea si Helga si Olga sunt cu mult mai presus decat maidanezii. Si exemplul este chiar Lady care a fost dresata si ai vazut-o si tu ca era un maidanez linistit si neagresiv. Plus ca nu era tocmai un maidanez ca avea un stapan care la nevoie ar fi putut raspunde daca musca pe cineva. Nu stiu de Olga si Helga, dar Dea nu fugareste pisici, vine la comanda mea (si poate sa iti confirme si Alina ca a plimbat-o si a ascultat-o), nu a atacat pe nimeni niciodata si sper ca nu o va face, chiar si fara dresaj este un caine ascultator si neagresiv...