Translate

November 29, 2010

Venetia here I come

Pentru mine Veneţia este un oraş magic. Este în categoria oraşelor mele preferate. Am fost o singură dată o zi acolo şi deja ştiam că o să îmi placă. Nu mă deranjează mirosul (că am văzut destui turişti care îşi acopereau nasurile), nu mă deranjează aglomeraţia, nu mă înspăimântă apa, deşi am eu o treabă legată de apă, nu fobie, da o teamă să zicem. În Veneţia pur şi simplu am starea aia de "gură cască" de turist japonez cu mâna pe declanşatorul aparatului foto. Să văd tot, să fotografiez tot, să simt tot şi mai ales să cumpăr tot.
De data aceasta va fi diferit. Voi fi o mare parte din timp doar eu, Veneţia şi trollerul meu. Sper să mă primească bine şi să nu plângă prea mult de revedere, pentru că am văzut că a început sezonul ploios pe acolo...
Şi capitolul cumpărături e niţel încheiat pentru că la vizita anterioară am cumpărat mai tot ce cumpără de obicei turiştii. De data asta voi savura magazinaşele micuţe, voi admira vitrinele totdeauna decorate (chiar la noi de ce nu îşi mai decorează nimeni frumos vitrina?), mă voi plimba pe canale şi voi asculta gondolierii.
Asta zic eu acum, dar cu siguranţă veţi şti ce am făcut până la urmă...

No comments: