Translate

April 4, 2009

Bijuterii contemporane

Nu prea înţeleg eu arta contemporană şi de aceea am păşit cumva circumspectă pragul primului târg de bijutere contemporană de care am auzit eu. A fost astăzi la Cărtureşti un loc în care revin cu aşa o mare plăcere şi plec cu aşa un gol în buzunare de nu vă închipuiţi. Şi ziua a fost perfectă. Şi coincidenţa că Alina, prietena mea, se afla în Bucureşti era perfectă. Totul era perfect pentru ca eu să las părerile preconcepute acasă şi să merg la târgul asta. Chiar dacă continui să cred că bijuteriile nu au vârsta şi cumva nu pot fi contemporane... Şi temerile mi s-au adeverit şi aproape că as fi plecat cu mâna goală, dacă nu o găseam lângă uşa pe Lola şi mărgelele ei. Timp de aproximativ 5 minute am privit pe furiş o lume magică de unde am extras o mărgică, mai exact un şirag de mărgele, intitulat Indian Summer. Este unicat pentru că e handmade şi este al meu, chiar dacă eu nu prea port mărgele, promit pe acestea să le port, să fac cumva ca în garderoba mea casual spre sport să încapă şi ele. Şi ştiţi ce? Pe lângă rame cred că tocmai mi-am găsit o altă îndeletnicire pentru timpul liber:)
Lola îşi spune povestea aşa: Locuiesc intr-o casa alba cu ferestre rosii, intr-un oras cu tramvaie galbene, strazi in panta si mare albastra(uneori verde). Am un baietel foarte pistruiat. Fabric margele de toate marimile, de toate culorile… Roscovanul isi umple dimineata buzunarele cu ele si se porneste sa le arunce la vale, pe strazi, asediind orasul. Oamenii sunt incantati sa le prinda nestiind de unde vin. Multi asteapta zilnic ploaia colorata, unii devenind mistici, altii colectionari…
Câtă lume se poate bucura de atâtea lucruri???
Chiar şi colţul în care erau expuse bijuteriile era magic...
iar Lola ştie să îşi prezinte minunat marfa Astea sunt mărgelele mele cu parfum de vară indiană...

Nici măcar nu ştiu dacă o cheamă Lola, dar urmând firul unei cărţi de vizită am ajuns pe blogul ei şi mi-am găsit mărgelele...

3 comments:

Anonymous said...

Am cunoscut-o pe Lola, si intra-devar e o persoana placuta si talentata...si are si un punct comun cu tine...sotul ei este prietenul ei din liceu :).

Isa

Anonymous said...

Multumesc pentru linkul catre acest blog. Imi place mult cum scrie si margelele ei:). Se vede ca traieste sincer prin ceea ce face si simte!
Adr.

Raluk said...

@Isa, as fi vrut sa aiba mai multe puncte comune cu mine, pentru ca e intr-adevar un om fain.
@Adr, ma bucur ca am mijlocit intalnirea dintre voi doua:).