Translate

August 21, 2008

Collie este o rasa extraordinara

Bineinteles ca orice proprietar de caine va spune despre rasa din care face parte patrupedul sau ca este extraordinara, dar rasa collie chiar este, nu pentru ca am eu un collie.
Cu mana pe inima spun ca fara Dea nu as fi facut fata nebuniei din Bucuresti. Cine mai statea cu mine cand veneam plansa de la Total sau in diminetile in care veneam tehuie de la Antena? Cui ma plangeam zilnic in saptamanile dintre job-uri sau cand am intampinat greutati? E adevarat Dea este un collie, caini cu blana lunga si multa care in perioada de naparlire iti intra peste tot. E adevarat ca Dea are calduri, de doua ori pe an, cateodata in cele mai ciudate momente gen concediul nostru de anul acesta. Dar asta nu ii stirbeste din calitati.
Lady, cealalta catea pe care am avut-o, era intr-adevar extraordinara, dar totdeauna am zis ca datorita primilor stapani si dresajului. Dar cu Dea, recunosc nu ne-am omorat cu dresajul si povestea e aceeasi. E un caine bland si intelegator si gata sa fie zilnic alaturi de tine, gata sa iti ofere neconditionat afectiune si atasament. Si acum spuneti-mi daca un om ar face chestia asta? Pai atunci nu e collie o rasa extraordinara?

2 comments:

Anonymous said...

Hehe. Sa-ti traiasca si sa te bucuri de ea in continuare. Cum iti spuneam si cu o alta ocazie, intorc capul pe strada dupa collie, atat sunt de frumosi. Spui ca sunt si intelepti... si mai tare! Daca mi-as lua caine, collie sau retreiver mi-as lua dar deocamdata ma multumesc cu flori si cu un papagal pe care l-am dat cuiva:) Bafta in toate!!

Raluk said...

Ma sincer sfatul meu, pe care ti-l dau acum si nu ti-l mai repet pentru ca eu nu ma ghidez dupa el, e sa iti iei o casa cu curte si apoi un caine de talie mare. Dea de exemplu nu o vad ca s-ar chinui, da ea nu a vazut cum e la curte. Apoi depinde de ce vrei de la o rasa. Si golden retreiver si labrador retriver sunt rase jucause si care necesita foarte mult timp liber, sa iesiti in parc sa va jucati cu discul sau sa alergati, pentru ca sunt caini de vanatoare si pentru ca in oras nu prea au ce vana le trebuie extrem de multa miscare. Cu collie e nitel mai usor, pentru ca sunt caini ciobanesti. Dea de exemplu a fost o zvapaiata pana pe la 20 de luni, apoi incet dat sigur s-a transformat in collie, adica exact ceea ce ai vazut tu in Lassie e extrem de corect. Si ea are nevoie de miscare si sincer daca nu ar fi Alin nu ar primi-o. Dar orice s-ar spune este intr-adevar un lucru foarte fain sa ai caine. Mersi pentru urari...