Translate

August 19, 2008

Rectificari

Astazi aroape ca m-am certat cu o prietena pe tema concediului sau mai exact pe tema locului unde alegi sa iti petreci concediul. Desi stia ca nu ma omor dupa Mamaia (sau orice alta statiune de pe litoral) incerca sa ma convinga ca la mare este cel mai bine. Apoape ca am ajuns sa ridicam tonul eu expunandu-i motivele pentru care am ales un tur al tarii ea spunand ca e de o mie de ori mai bine sa te prajesti ca o halca de carne la soare timp de zece zile si ca oricum eu sunt o frustrata. Acum frustrata oi fi nu zic nu. De asemenea nu comenez frumusetea unor statiuni bulgaresti gen Albena sau Nisipurile de aur care au intervenit la un moment dat in conversatie. Da sincer nu inteleg de ce sa aleg marea in plin sezon, marea de oriunde ar fi ea. La mare e multa lume, la mare sunt tigani cu lantoace de aur pe burtoace, la mare gasesti cazare scumpa, la mare e apa murdara si cate si mai cate. Si apoi nu cred ca e bine sa te expui la soare zece zile fara intrerupere pe an. E adevarat, am si scris-o intr-unul din posturile anterioare, imi e dor de mare si chiar si de aglomeratie, da aglomeratie si mare din septembrie, cand nu e musai sa stai tolanit la soare, cand poti vizita o groaza de chestii, cand nu miroase a transpiratia vecinului ci a mare si a alge, cand preturile sunt mai mici, cand pot merge pe plaja cu Dea... Ati inteles acu?

2 comments:

Anonymous said...

Sper sa nu te superi si sa imi accepti sfatul. Am observat ca tu esti, in general, destul de nervoasa, si daca te contrazce cineva tu vezi in orice polemica o posibila cearta.
Raluca, indiferent ca vorbim despre cit de fain / naspa e Iasul, sau unde e mai bine sa ne petrecem vacanta, trebuie sa tinem in minte ca orice polemica trebuie sa fie civilizata. Mai mult, amicii sau prietenii care polemizeaza trebuie sa ramina la fel de amici sau prieteni si dupa ce se incheie polemica, chiar daca au opinii opuse. Altfel mai bine ne omorim timpul cu ceva mai placut. Cred sincer ca orice dialog are o etica a lui, si RESPECTUL pentru ideile altuia, oricit de absurde ni s-ar parea noua, este elementul crucial. Cind se intilnesc doi oameni care nu pastreaya acest respect se ajunge,cum spuneai tu, aproape la cearta :)
Pentru mine polemica e ca un joc de sah: uneori cistigi, alteori pierzi, alteori e remiza. Dar intotdeauna trebuie sa tii minte ca e doar un joc, si ca ar fi bine dupa aia sa bei o bere cu adversarul.

Raluk said...

Stai linistit ca nu a fost o cearta. Si poate e adevarat ca incerc sa imi impun parerile. Si DA dialogul trebuie sa aiba niste reguli. Si in principiu sunt de acord cu tot ce spui tu in acest comentariu. Da sa stii ca Iasi-ul nu e nashpa deloc, astazi chiar am intalnit oameni care au vorbit extrem de frumos de orasul meu... Nu a fost o cearta, ci mai degraba niste lamuriri legate de postul cu marea, pe care m-am simtit datoare sa le scriu si aici.