Translate

January 8, 2015

Charlie Hebdo

Fanatismul religios mi se pare cea mai jegoasă formă, pentru ca nu poate fi cuantificat. Care a fost măsura care a declanșat furia atacatorilor? Într-adevăr unele caricaturi de la Charlie Hebdo nu erau nici pe gustul meu, dar există și alte forme de protest, mult mai inteligente decât să iei o pușcă și să îi omori pe autorii caricaturilor. Cumva mi se pare că nu s-a înțeles ce e aia o caricatură, dar pe de alta parte nici nu pot începe să înțeleg mecanismele după care funcționează astfel de oameni. Nu sunt o fire religioasă şi nu am identificat motive pentru care aş ajunge la asemenea gesturi. Însă, repet, legat de acest subiect eu chiar nu ştiu despre ce vorbesc.
Însă libertatea presei, de orice tip ar fi ea, îmi este cunoscută. Libertatea opiniilor e unul dintre puținele lucruri pozitive pe care le-au adus democrația şi capitalismul. După ziua de ieri mă temeam că libertatea presei nu va mai fi niciodată la fel. M-am înşelat.
În urma atacului de la Paris internetul și paginile ziarelor s-au umplut de caricaturi. Prea multe pentru a fi omorâte toate. Aceasta este favorita mea. O gasiti aici: www.liberation.fr/societe/2015/01/07/l-hommage-des-dessinateurs-a-charlie_1175567
Dacă v-a plăcut, vă aştept cu un like pe facebook.com/Dichisuriro
Raluca

No comments: