Translate

January 31, 2015

Colecţia Valentino primăvară 2015

Dragilor,

în ultimele zile am petrecut o grămadă de timp pe internet pentru a învață cât mai mult, pentru a pricepe cât mai bine semnele cusute, aşa cum le numește Ioana Corduneanu. Nici nu am observat când a trecut săptămâna şi deşi acum nu cred că îmi vor folosi la nimic cunoștințele acumulate, simt că nu mi-a amorțit creierul şi cred că vreodată voi ajunge să îmi folosească.
Însă nu despre asta voiam să vă vorbesc. Voiam să vă spun că lucrurile se leagă incredibil de fain. Dacă marți, miercuri şi joi am stat pe site-uri şi bloguri legate de ii, vineri când a apărut colecţia Valentino primăvară 2015 am fost mai mult decât în temă. Pe fb. şi pe site-uri semnele cusute pe hainele din noua colecție sunt prezentate ca rusești, iar croiul ca fiind românesc. Ei bine, oricât mi s-ar umflat mie orgoliul că suntem reprezentați în colecţia Valentino, trebuie să recunosc că motivele sunt ucrainiene. De unde ştiu? De pe site-urile şi blogurile cu ii pe care le-am citit toată săptămâna.
Asta cred că îmi place cel mai mult. De pe site-uri am înţeles că salopeta ar fi de inspirație rusească. Habar nu aveam. Însă modelele sunt ucrainiene. Până şi culorile sunt tot de acolo. 

Seamănă cu sumanul românesc, dar nu e. 


Asta e altă favorită de-a mea 
Nu mai zic de cizmele alea că îmi plac toate 
Asta nu are legătură cu subiectul, dar a ajuns aici pentru că mie îmi place. 
Aşa arată o bluză ucrainiana şi aşa arată motivele. Tot săptămâna asta am aflat că nu suntem unici şi că nu suntem singuri. Toţi vecinii noştri au ii într-o formă sau alta.
Pozele au fost luate de pe fb-ul Valentino şi de pe site-ul Valentino 

Am fost aşa de încântată când pe mâneca celei de-a doua fete de la dreapta am identificat coarnele berbecului. Şi mai sunt şi sfăditele şi cârligul ciobanului şi romburi. Foarte încântată sunt de ce am învăţat :)
Şi ca să vedeţi că nu vorbesc de pe pereți, pe blogul semne cusute, ținut de doamna Iona Corduneanu (pe care am ajuns să o divinizez) am găsit această hartă. Se vede clar că semnele noastre se găsesc şi la ucrainieni, deşi mie cele ucrainiene mi se părea că seamăna mai mult cu cele ungurești. 
Dacă v-a plăcut, vă aştept cu un like pe facebook.com/Dichisuriro
Raluca
P.S. Acum aştept să treacă timpul şi poate în vreo 5 ani îmi voi permite şi eu sarafanele astea la mâna a doua. Dacă nu, măcar cizmele copiate de cineva, tot mi se cumpăr :)
P.S. Nu îmi imaginam că două piese de îmbrăcăminte brodate se pot combina. Uite că se poate şi nu arată foarte urât sau foarte încărcat.

No comments: