Translate

March 8, 2014

Manoush - ce înseamnă un bun PR

Dragilor,

nu ştiu dacă ştiţi voi firma Manoush. Eu o ştiu, dar în afară de o geantă nu cred că am cumpărat ceva de acolo. În apărarea mea, sau a lor, nu cred că mă încape ceva de acolo. Însă la accesorii, din fericire, avem aceleași mărimi cu toatele. Îmi place însă firma şi o urmăresc pe facebook. I-am mai dat câte un pont lui Alin, dar cum el ajunge în România mai rar decât ajung eu, ponturile au cam rămas în aer. Vă povestesc asta ca să nu spuneți că e firma lu' mama şi îi fac reclamă. De fapt nici măcar nu vreau să fac reclamă firmei, ci să subliniez un comportament civilizat şi de admirat.
Aşadar dragilor cum mă dădeam eu într-o zi pe facebook văd geanta vieții. Frumoasă, brodată, cu un ciucure (dap nu ştiu ce am cu ciucurii în ultima vreme) şi ce e cel mai important cu albastru. M-am topit toată. Şi am share-uit poza întrebând de unde o pot cumpăra. Era mai mult un pont pentru același Alin, dar probabil că la cum merg lucrurile o voi cumpăra singura :)
La nici 5 minute primesc un mesaj pe facebook cu detalii despre geantă şi locul de unde o pot cumpăra. Era un mesaj frumos trimis de ceea ce eu cred ca ar fi echipa de PR sau oricum cineva care se ocupă de imaginea în online a magazinului Manoush din noul mall bucureștean Promenada. Şi ce m-a impresionat a fost că probabil s-au uitat pe profilul meu, au văzut că nu locuiesc în România şi informațiile erau adaptate. Adică m-au trimis la site-ul lor din Franţa.
Bine eu eram deja pe acel site şi căutam geanta. Nu apăruse, probabil va apărea săptămâna viitoare, când o voi şi cumpăra. Ce voiam eu să spun e că există şi firme care fac pasul următor (cum ar zice americanul go the extra mile), nu se mulţumesc că am dat eu share şi like ci chiar intră în contact cu posibilul cumpărător, deşi repet nu am cumpărat mai nimic de la ei, eram doar un fan pe facebook. Şi da, deşi produsele lor se adresează unor persoane cu venituri peste medie, datorită gestului de pe facebook, mă voi da peste cap să am geanta.
Aşadar dragilor, până la noi ordine, vreau să promovez niţel această firmă. Nu că am eu mia de cititori unici pe zi, dar cei care sunt, sunt prețioși şi ştiu să treacă prin filtrul propriu ceea ce scriu eu aici. Aşa că pagina de facebook a magazinului Manoush din Promenada este aceasta. Site-ul lor este acesta: http://www.manoush.com/
Uitam ce e cel mai important, obiectul de la care am pornit toată această poveste. Geanta este aceasta:
Şi ca să nu credeţi că vorbesc de pe pereți, iată şi scurta, dar încântătoarea discuție cu cei de la Manoush. Nu cred să îi fi luat cuiva mai mult de 5 minute, mai ales dacă pentru asta e plătit.
Aşadar dragelor, cred că voi ştiţi mai bine ca oricine cât de mult am comentat eu vânzătoarele din România. Bine PR nu e egal cu departamentul vânzare, dar toate țin de imaginea unei firme. Nu garantez că la Manoush în mall Promenada nu mă va întâmpina cineva spunându-mi din ușă că nu mă încadrez în mărimile lor. De asemenea nu garantez că nu veţi fi judecați după vorbă, după port, aşa cum am pățit eu în magazinul unui mare producător de cristaluri, în vremea în care vremurile, dar şi vremea cereau cizme de cauciuc, la modă, dar din cauciuc. Şi câte şi mai câte alte pățanii care nu mi-au mai rămas în creier. 
Vreau să cred totuşi că o firmă care a investit în oameni care să se ocupe de pagina de facebook, a investit şi în pregătirea unor vânzători respectoși şi profesioniști. Poate suntem şi noi şi la acest capitol mai aproape de ceea ce se întâmplă pe aici, unde nu doar că nu te agresează nimeni, dar aproape că nu vezi vânzătoarele prin magazine şi în nici un caz nu se comportă ca în propriul fort aranjând hainele după ce te-ai uitat tu la ele (da mi s-a întâmplat şi asta şi m-am simţit de câcat, de fapt m-am simţit ca şi cum eram mânjită cu câcat şi le puneam lor mâna pe haine scoțându-le din rând... ştiţi comportamentul...)
În fine. Ca să închei frumos, am rămas plăcut surprinsă şi promit ca data viitoare când mă voi afla în Promenada voi intra la Manoush. Poate voi şi cumpăra ceva şi oricum voi veţi fi primii care veţi afla :)
Dacă v-a plăcut vă aştept cu un like pe facebook.com/Dichisuriro
Raluca


No comments: