Translate

December 16, 2013

Trier - Nu imi mai trebuie Târguri de Crăciun

Dragilor,

privind în urmă nu ştiu de ce eram aşa de entuziasmată de Târgurile astea de Crăciun. Am fost anul acesta şi la cel din Luxemburg şi la cel din Trier şi am plecat dezamăgită, atât de dezamăgită că am spus că nu mă mai duc niciodată la un Târg de Crăciun, în week-end.
Pentru că nu ştiu cum sunt în timpul săptămânii, dar în week-end, chiar şi ziua, nu doar seara, e dezastru. Oameni peste oameni, aglomerație, înghionteli, cozi la vin fiert, cozi la castane, cozi la gogoși, vânzători plictisiți... În general o atmosferă foarte nasoală. Zici că se dă aur gratuit la cum se îmbulzesc toţi. Şi deja nu îmi mai pare rău să o spun, francezii sunt fix ca românii. Se bagă în faţă, se opresc în loc să vorbească, se înghiontesc, nu au spațiu personal şi eu totdeauna zic că mă vor buzunări...încep să nu îi mai suport.
Am mers în Germania să scap de ei, dar nu am reuşit. Trier-ul e foarte aproape de Belgia şi Franţa şi dacă uitai pentru o secundă unde eşti puteai spune liniștit că eşti în Franţa. Din 10 oameni întâlniți 8 vorbeau franceză...
Latinii ăştia ne-au stricat pe toţi. Şi degeaba mă plâng eu de francezi că şi românii... La Târgul din Luxemburg toţi vânzătorii sunt români, dar şi toţi cerșetorii tot români sunt. La Trier parcă vânzătorii nu erau tocmai români, dar cerșetorii sigur erau pentru că cerșeau în Română.
Vedeți voi degeaba se cacă englezii cu Schengen, cu permise de muncă le e frică de 1 ianuarie 2014 ca de dracu...i-am cotropit şi ei nu mai pot face faţă.
Da ca român te revolți şi te oftici, dar sincer eu una m-am săturat să iau apărarea românilor. Nu ştiu ce te poate împinge, om la 40-50 de ani să cerșești în Germania, dar dacă asta e calea pe care ai ales-o cine sunt eu să spun că românii sunt deștepți, harnici, muncitori, ospitalieri, când realitatea îmi demonstrează contrariul? Am abandonat lupta. Acum spun doar despre mine şi ai mei. Restul...
În fine, cred că nu trebuia să mă apuc azi de scris postări pentru că nu sunt într-o dispoziție prea bună şi totul îmi pute, dar dacă tot m-am apucat...
Oricum părerea mea despre Târgurile de Crăciun rămâne aceeași - aglomerate şi scumpe. Merită să punctezi un Târg dintr-o localitate mai mică, unde toţi se cunosc între ei şi toţi se uită la tine mirați, să bei un vin fiert, să îţi iei cana în forma de cizmă acasă şi aia e.
Târgul de Crăciun din Trier 
Cum făceam poze peste capetele oamenilor sau trebuia să dau din coate să ajung la câte o tarabă, pozele nu au încadrările cele mai reușite, dar mi se pare că ilustrează perfect îmbulzeala şi sentimentul de bazar pe care mi l-a dat anul acesta târgul din Trier. 
Prețurile mi s-au părut ceva mai mici faţă de anul trecut, dar tot destul de mari.
Am văzut taraba "ruşilor"  aşa i-am spus din cauza păpușii de pe tarabă, mai peste tot şi în Luxemburg era.
În schimb dacă veniţi într-o zi mai puţin aglomerată, Târgul de Crăciun din Trier poate fi încântător. Mie în continuare îmi place cum şi-a amenajat fiecare căsuța, că presupun că fiecare vânzător şi-a amenajat standul şi nu le-a amenajat primăria sau organizatorul târgului... 
Mi-au plăcut aceşti pitici 
Şi chiar şi clădirile din centru eraufrumos decorate 
Deja cred că am spus că îmi plac decoraţiunile de Crăciun din lemn, acestea erau foarte frumoase. 
Catedrala din Trier. Câte târguri de Crăciun o fi văzut ea?
Dacă v-a plăcut vă aştept cu un like pe facebook.com/Dichisuriro
Raluca

No comments: