Translate

September 3, 2013

România - Braşov

Dragilor,

propun să lăsăm încrâncenările şi să ne vedem de ale noastre. Şi tot uitându-mă eu printre poze mi-am dat seama că eu nu v-am povestit de Braşov, loc în care am ajuns de trei ori în "vacanța" mea în România.
Trebuie să vă spun că în Braşov nu am mai fost la vizitat de când aveam 10 ani. Ca dovadă că în capul meu totul era amestecat şi făceam unele confuzii. Prin Braşov am mai trecut, l-am mai admirat din maşină sau chiar de sus, dar nu am mai ajuns să îl vizitez.
Ei bine acum am ajuns în Braşov cu treabă, dar am reușit să văd o grămadă de locuri faine, am înţeles că oamenii sunt mai puţin încrâncenați în Braşov, să îndrăznesc să spun că sunt mai buni? Nu ştiu. Ideea e că am văzut vânzătoare zâmbitoare, am văzut oameni liniștiți pe stradă, oameni care aveau chef de o plimbare după serviciu, oameni care nu se uitau doar în pământ frământați de grijile zilnice, oameni care se bucurau de viaţă. Poate o fi doar percepția mea. Cu siguranță şi în Braşov se trăiește greu. Cu siguranţă şi în Braşov sunt motive să te uiți urât la lume, dar mie îmi place să cred că mai e speranță şi că măcar într-un loc din România nu m-am simţit agresată de agresivitatea şi răutatea oamenilor care nici nu mă cunoșteau.
Am şi poze cu oameni, dar cum mie în general nu îmi ies astfel de poze şi cum eram cu aparatul mic, deci nu era loc de poze artistice, am să atașez doar câteva poze. Vă recomand măcar o dată în viaţă să vizitați Braşovul, să vă plimbați pe străduţe, să mâncați o prăjitură în Piaţa Sfatului, să vizitați Biserica Neagră, să vizitaţi muzeele, să locuiţi la o pensiune din centru, să cunoaşteţi braşovenii.
În fiecare zi m-am întrebat cum o fi să te trezeşzi zilnic şi să te uiţi la Tâmpa?
O bucată din Piaţa Sfatului cu Biserica Neagră 
Tâmpa văzută din Piaţa Sfatului 
Casa Sfatului 
Biserica Neagră 
Clădirea mea preferată din Braşov 
Strada Sforii 
Poză artistică :) 
O curte interioară
Să ştiţi că plăcerea mea în Braşov a fost să îmi bag nasul în toate curțile interioare, să intru peste tot, să fotografiez cât mai mult. Şi nimeni nu s-a opus, nimeni nu m-a certat... 
Nu se vede prea bine, pentru că nu aveam aparatul la mine, dar pe unul dintre zidurile Bisericii Negre este sculptat un băiat. Prietena mea mi-a povestit o legendă cum că acel copil ar fi fost o calfă (un ucenic) extrem de talentată a zidarului şef. El ar fi fost împins de pe acoperiș de un alt ucenic invidios pe talentul copilului. După ceva timp criminalul a mărturisit fapta şi ceilalți ucenici au ridicat această statuie în memoria copilului. Pe net, adică aici, găsiţi mai multe legende, dar eu am rămas cu cea spusă de prietena mea. 
Casa Sfatului 
Biserica Neagră fotografiată în ultima mea vizita la Braşov
Biserica Neagră, fotografiată din faţă
Mai multe poze voi pune pe pagina de Facebook. Am vrut să le pun pe blog da m-am prins că erau vreo 60 şi nu suporta postarea. 
Eu m-am simţit extrem de bine la Braşov şi mi-a plăcut mult şi mi-ar plăcea şi mai tare dacă vreodată în viața asta voi vizita Braşovul şi alături de Alin :)
Raluca

2 comments:

Vulpita Calatoare said...

Si mie mi-a placut intotdeauna Brasovul si, da, cred ca brasovenii sunt oameni speciali, mai buni, parca, decat cei din alte zone ale tarii.

Raluk said...

Ma bucur ca cineva este de acord cu mine. Bine ai revenit!