Translate

September 3, 2013

Omenia există încă la români

Doar un scurt text, că am uitat să vă povestesc ceva. O poveste ce mi-a redat încrederea în români şi poate datorită căreia am fost foarte zen cel puţin în primele săptămâni ale vizitei mele în România.
Eram într-o benzinărie, unde e de fapt stația autobuzului ce face legătura dintre Luxembourg şi Charleroi şi trece şi prin Arlon.
Belgienii sunt meșteri mari în a nu fi punctuali aşa că, cu tot cu marja noastră de eroare, stăteam în benzinărie, aparent fără scop de vreo jumătate de oră. La un moment dat a parcat lângă noi o dubă. Şoferul a făcut plinul şi a intrat în benzinărie. Nu era nici primul şi nici ultimul șofer care făcea asta în acea benzinărie, în acea dimineață.
Numai că acel șofer ieșind din benzinărie ne-a întrebat într-o românească pură dacă ne-am pierdut sau dacă avem nevoie de ajutor. Omul era român. Şi după ce nu mai vorbisem româna cu un străin de ceva vreme vorbele mi-au venit greu. Poate eram şi surprinsă de gest... nu ştiu. I-am explicat că aşteptam autobuzul. L-am informat şi pe el că de acolo se ia, că există şi că nu trebuie să faci drumuri cu maşina până la aeroport. Ne-am urat cele bune. Şi fiecare a luat-o pe drumul lui.
Un român s-a oferit să ajute alţi doi români, ce stăteau într-o dimineață într-o benzinărie aparent fără motiv.
Ştiu aşa povești mai rar, aşa că mânată de bunătatea care mi s-a oferit în acea dimineață am ajutat şi eu alţi doi români să îşi târască bagajele spre avion, că Wizz Air e low cost şi până la avion mergi pe jos. Şi apoi alţi români m-au ajutat să îmi urc bagajul în compartimentul destinat lui în avion şi am ținut-o aşa până în România.
Bine, după două săptămâni de România gândeam în cu totul alt fel şi ma înjuram în gând că am ajuns unde ajunsesem. Da asta e o poveste urâtă şi azi mi-am propus să fiu pozitivă.
Raluca

2 comments:

Aliceee Traveler said...

Si mie imi place sa fac lucruri bune, nu ca sa mi se intoarca ci ca sa vad fericirea de pe chipul celui din fata mea

Raluk said...

Alice inseamna ca esti un om bun