Translate

April 13, 2012

Paştele în Dublin

Cred că în fiecare zi din această săptămână am compus o postare, dar nu le-am publicat pentru că mi se păreau mai "nu ştiu cum". Am vrut să scriu despre Trim, dar m-am pierdut pe traseu, în schimb am reuşit să scriu un articol de 4 pagini pentru ziar. M-am şi documentat pentru el, mi-am cumpărat o carte despre Titanic şi am citit suplimentul unui ziar irlandez The Irish Examiner şi vreau să spun că în viaţa mea nu am citit un supliment al unui ziar românesc aşa de bine documentat. Au până şi articole scrise de nepotul celui care a fotografiat Titanicul înainte să se scufunde, cum ar veni a treia generaţie de jurnaliști din aceeaşi familie. Un irlandez a urcat pe Titanic, cât a poposit în Cobh, în sudul Irlandei, şi a făcut fotografii. Sigur le ştiţi şi voi pentru că sunt celebre. Apoi sunt articole foarte complete despre motivele care au dus la scufundarea Titanicului, cercetări recente şi rezultatele anchetelor de acum 100 de ani. Deci dacă nu aş fi citit nimic şi aş fi pus mâna doar pe suplimentul acelui ziar, care nu e nici măcar printre cele mai citite din Irlanda, aş fi ştiut mai multe despre Titanic decât toţi jurnaliștii din Românica.
Am să îl păstrez, că e chiar de păstrat. Oricum presa scrisă din Irlanda e de o mie de ori peste cea din România, poate de asta în Irlanda ziarele sunt la putere şi există doar 3 posturi de televiziune, deci fix invers faţă de România. Cândva, promit să mă documentez şi să scriu despre mass media din Irlanda.
Promit de îndată ce apare ziarul să public şi pe blog articolul despre Titanic.
Aşa, despre Paşte acum. Paştele în Dublin a fost week-end-ul trecut. Atunci am văzut oameni cu coşuri îndreptându-se spre biserică, a fost week-end prelungit şi Dublinul s-a pustiit. Acum nimic nu mai aminteşte de Paşte şi parcă nici nu îmi vine să spun că e Paştele, că nimic nu s-a schimbat.
Totuşi am şters praful, am dat cu aspiratorul (cum fac săptămânal sau chiar mai des dacă năpârleşte Dea), am să îmi cumpăr cozonaci de la cofetăria românească şi am să mă duc la o biserica ortodoxă să iau lumină şi poate să asist la slujbă. Am să mă chinui să înroșesc şi vreo 6 ouă, iar momentul mult aşteptat va fi duminică, atunci când ne vom duce să ne întâlnim cu românii.
Aşa că am să vă ţin la curent cu articolul despre Titanic, un articol despre ouă şi cozonac şi ce om mai găti noi, un articol despre biserică şi un articol despre întâlnirea cu românii. Cam multe articole, nu mă înjuraţi, le-am scris aici ca să nu le uit. Plus am să compun, undeva pe săptămâna viitoare, articolul cu Trim.
Cam asta e cu Paştele în Dublin.
Vă urez Un Paşte Fericit şi Luminat!!!! alături de cei dragi vouă.
Raluca

4 comments:

Marian said...

Sărbători fericite și vouă! ;)

Vulpita Calatoare said...

Paste fericit, linistit si luminat si voua!

Larisa said...

Paste fericit! Astept cu interes articolul despre Titanic :)!

Raluk said...

Va multumesc.

Va urez si voua Sarbatori fericite!!!

Articolul despre Titanic a fost programat pt luni, l-am scris da am zis ca e Pastele si public articole despre Paste.