Translate

August 30, 2011

Kit pentru smokey eyes

Trebuie să fac o introducere pentru cei care nu au auzit de acest trend în machiaj, dar mai bine ataşez o poză şi vă prindeţi voi. Ei bine cineva mi-a explicat că acest gen de machiaj al ochilor mi s-ar potrivi şi mie. Aşa se face că am căutat pe net, m-am dumirit care e treaba, am găsit în Penneys un kit de smokey eyes la un euro, l-am cercetat să nu fie de proastă calitate, costa totuşi doar un euro, l-am cumpărat. Am deschis youtube la un tutorial, l-am urmărit, am observat că în kit am tot ce îmi trebuie şi am purces la machiat.
Am făcut toţi paşii cât se poate de corect, că doar nu aveţi pretenţia ca la prima aplicare să iasă perfect... şi la final m-am seriat. Noroc că m-a dus capul să machiez doar un ochi... Arătam ca bătută şi abandonată într-o pădure, unde am plâns o noapte întreagă până am găsit o potecă şi am ajuns acasă. Era oribil. Dar nu disperăm, încercarea moarte n-are.
Scoatem demachiantul special pentru ochi, demachiem şi o luăm de la capăt.
Pasul 1 - se întinde o culoare deschisă pe toată suprafaţa pleoapei
Pasul 2 - se întinde culoarea intermediară doar pe pleoapa inferioară
Pasul 3 - se întinde cea mai închisă culoare, negrul, ca o dungă aproape de gene
Pasul 4 - cu creionul se accentuează dunga neagră
Aici m-am oprit că mi-au dat lacrimile.
Făcut o pauză şi continuat cu ceilalţi paşi
Părea mai bine, dar tot arătam ca o ciumafae
Demachiem şi o luăm de la capăt.
Trecem prin toţi cei 6 paşi, arată la fel de rău ca prima dată şi cum îmi era lehamite de tot (vorba aia dacă nu îţi iese din trei încercări nu mai iese niciodată) m-am apucat să întind alb pe unde m-a dus capul, apoi am lungit dunga neagră, apoi am mai dat cu gri că parcă nu era destul şi într-un final aveam smokey eyes şi pe la gură.
M-am demachiat şi m-am cremuit şi m-am mai oglindit şi mi-am dat seama că nu o să pot niciodată, dar niciodată să mă machiez singură aşa că am abandonat orice încercare.
Şi când tocmai mă obişnuiam cu soarta mea de femeie veşnic nemachiată (ca doar nu toate femeile din lumea asta mare se machiază) mi-am amintit de irlandeza din autobuzul de duminică ce venea la meci în Dublin şi care în mersul autobuzului a executat un machiaj perfect. Cu fond de ten, pudră, rimel şi o culoare, şi gloss fără nici o greşeală şi în timp record.
Unii oameni sunt extrem de talentaţi. Şi eu ar trebui să fiu, doar că nu în ale machiajului:(
Raluca
P.S. Poza e luată de aici, unde veți găsi o grămada de smokey eyes

4 comments:

eliza said...

am ris de m-am prapadit :)))

Raluk said...

ha ha :))

Juliet said...

Fondul de ten cred ca este cea mai buna inventie.

Raluk said...

Da este, dar fondul de ten fara machiaj arata ca o masa. Plus ca si fondul de ten trebuie cumparat sa ti se potrivesca. Eu am gasit unul si deocamdata sunt multumita, dar cum nu prea ma machez, nici fondul de ten nu are vreo utilitate...