Translate

August 29, 2011

Top 10 Bucharest? sau Top 10 Romania?

Zilele astea am avut nevoie de ghiduri turistice şi am ajuns pe amazon.co.uk de unde până la urmă, via România, am reuşit să cumpăr două ghiduri. Nu spun ce ghiduri, pentru că vor face obiectul unui post viitor. Şi cum eram eu multumită de cumpărăturile (primele) pe celebrul site, îmi arată titluri asemănătoare. Aproape toate ghidurile din colecţia TOP 10 pe care am mai lăudat-o pe aici. Practic, eu, dar ştiu că şi mulţi dintre prietenii mei, nu plec într-un oraş nou fără aceste ghiduri. Sunt de dimensiuni mici, încap în buzunarul din spate de la blugi, sunt foarte bine facute şi sunt şi de calitate foarte bună, că pe unele le-am folosit intens şi le-am adus acasă în aproximativ aceeaşi stare ca atunci când le-am citit prima dată.
Aşadar, curioasă, încep să ma plimb virtual printre ghiduri. Şi probabil că site-ul s-a prins că sunt din România sau nu ştiu cum de la ghidurile de tip TOP 10 am ajuns la ghiduri cu Bucureşti. Şi nici unul nu era din cele despre care vorbesc acum. Toate aveau nişte coperţi neatrăgătoare şi mie, care am stat în Bucureşti 6 ani, nu îmi spuneau nimic.
Aşa că declar public, aici, că mă ofer să scriu sau să traduc sau doar să corectez sau orice, ca să existe un ghid TOP 10 Bucureşti sau dacă e prea mult TOP 10 Romania. Mi se pare că ar fi cea mai bună investiţie a Ministerului Turismului. Pentru că am văzut mulţi străini cu ghiduri de acest tip în mână peste tot pe unde am fost, plus că în Dublin turiştii le preferă pentru că sunt un pic mai ieftine decât celelalte. Ştiu chiar unii călători care fac colecţie de astfel de ghiduri de peste tot pe unde au fost.
Nu sunt la fel de renumite ca Lonely Planet, dar nici la fel de scumpe, iar eu una garantez pentru ele.
Deci facem un astfel de ghid?
Raluca
P.S. Ghidurile TOP 10 sunt editate de DK Books şi dacă intraţi pe site veţi vedea că România lipseste cu desavârşire.

No comments: