Translate

July 13, 2009

Concediu - Durău - Ziua 4

A patra zi am decis să plecăm spre Munţii Rodnei. Cred că în seara dinaintea plecării am scris primul post despre concediu. Pe drum am vizitat muzeul sătesc din Cehlău şi Palatul Cnejilor.
Din Palatul Cnejilor au mai rămas două turnuri, nişte grote şi o bisericuţă
În faţa unui turn
În mijlocul turnului
Vedere din turn
Fotografiată de deasupra
Bisericuţa
Şi palatul şi muzeul erau îngrijite de o doamnă. Ea ne-a plimbat prin muzeu, care fie vorba între noi, arăta mai bine şi mai plin decât Muzeul Bucureştiului. Tot doamna respectivă ne-a povestit cine sunt chejii şi ne-a povestit cum a refăcut muzeul.
Drumul de la Durău spre Rodna trece preţ de vreo 40 de kilometri prin pădure. Deşi pe hărţi l-am găsit ca fiind drum naţional este de fapt un drum forestier. La începutul celor 40 de kilometri am vorbit cu un muncitor care ne-a zis că se lucrează la drum, dar că se poate merge. Şi într-adevăr se lucrează. Am văzut doi oameni cu un excavator care săpau la marginea drumului... În rest un drum pietruit cum se vede şi în poză. Când am găsit un luminiş ne-am oprit să vedem ce facem, continuăm sau ne întoarcem. De întors nu se punea problema, mai aveam 12 kilometri din cei 40...

No comments: