Translate

July 25, 2008

Am scapat ca prin urechile acului

De cum am plecat in concediu s-a anuntat cod galben de ploi pentru Transilvania. Mai tot timpul a fost innorat si pe alocuri a plouat, da asta nu ne-a afectat concediul, poate doar am ramas cu o parere de rau ca nu a fost senin pe Transfagarasan. In schimb cand eram in Maramures acolo era cod galben, cand am ajuns la Suceava, codul galben s-a mutat acolo. Ieri era cod portocaliu si la Iasi... In schimb, daca pe noi ploile nu prea ne-au afectat, prietenii cu care ne-am petrecut concediul au ales sa mearga ultimele zile la Sucevita. Si acum sunt acolo si cica sunt izolati.

Cam asta e stirea de pe Realitatea:

Situaţie disperată în judeţul Suceava unde ploile căzute toată noaptea au acoperit de ape aproape tot judeţul. Cele mai afectate localităţi sunt Suceviţa, Putna, Rădăuţi, Moldoviţa şi Marginea. La Suceviţa şi Putna autorităţile au evacuat deja zeci de familii. Două diguri de protecţie din Suceava s-au fisurat şi există pericol mare de inundaţii. La Rădăuţi şi Voitinel mai multe case au luat foc după ce au fost lovite de trăsnete.
Digul de protecţie al oraşului Suceava s-a fisurat, în această dimineaţă, iar apa a ajuns deja în cartierul Iţcani. Un alt dig de protecţie, cel din localitatea Horodnic, a cedat. Pentru că există pericolul inundării zonei, autorităţile au anunţat că vor evacua localităţile Horodnicul de Sus şi Frădăuţi.
Apele au inundat localităţi din tot judeţul Suceava. La Putna şi Suceviţa autorităţile au evacuat deja zeci de familii. În cele două localităţi sunt zeci de locuinţe izolate de ape. Podul de la ieşirea din comuna Marginea s-a rupt din cauza puhoaielor. Podul se află pe DN 17 A şi face legătura cu Suceviţa, afectată, de asemenea, de inundaţii.
Podul din localitatea suceveană Marginea a cedat azi-noapte după ce a plouat torenţial aproape două zile. Apele Suceviţei s-au umflat şi au distrus pilonul central de susţinere. Stâlpul s-a scufundat câţiva metri, iar podul s-a rupt în două. În plus, la Rădăuţi şi Voitinel mai multe case au luat foc din cauza trăsnetelor.
Pompierii nu mai fac faţă solicitărilor şi au cerut ajutorul colegilor de la Botoşani, care au mai trimis un echipaj al ISU dotat cu motopompe şi bărci pneumatice.
În Suceava, canalizarea nu a mai făcut faţă ploii, mai multe cartiere au fost inundate. Apele râului Suceava au ieşit din matcă şi ameninţă podul de la Iţcani, aflat chiar în oraş. Pe pod, Poliţia Rutieră a limitat circulaţia, iar accesul maşinilor de mare tonaj este interzis.
"În cazul în care ajunge la tăblia podului oprim circulaţia dar deocamdată sper să nu avem asemenea situaţii în schimb sunt inundate câteva case aici în cartier" a declarat Viorel Horedenciuc, şef Poliţia Comunitară.

Sursa: Realitatea TV
O alta stire spune ca la Borsa un om a murit dupa ce a fost luat de viitura. Si prin Borsa am trecut si chiar am zabovit nitel pentru a lua masa.
Nu vreau sa ma antepronunt, dar eu, fara nici un fel de experienta si fara nici un fel de pregatire in domeniu, puteam spune ca raurile din zona vor iesi din matca, pentru ca erau destul de umflate inca de cand am trecut noi. Atunci cei care cu siguranta au mai trecut prin inundatii, autoritatile locale si alti factori implicati in domeniul asta ce au facut? S-ar parea ca au stat cu mainile in san si au asteptat interventia divina...

No comments: