Translate

September 9, 2015

Belgia - O țestoasa veghează orașul Namur

Am căutat-o anul trecut la mare în Belgia. citisem că se află pe o plajă, am bătut plaja respectiva în lung și-n lat și nimic. Am aflat din ziare că era la reparat și întreținere pentru că aerul sărat îi dăunase. Așa că la doi ani de atunci am zis că sigur s-a întors pe litoralul belgian. Așa că am căutat-o și am găsit că locul ei pentru un an a fost în Namur. Un oraș la vreo oră de noi, frumos din poze, dar pe care nu l-am vizitat niciodată. Așa că în drum de la mare spre acasă am trecut prin Namur și i-am făcut o groază de poze.

Țestoasa a putut fi admirată din februarie și până în august pe Citadela din Namur
Țestoasa se cheamă de fapt "Searching for utopia", "În căutarea utopiei" și a fost făcută de Jan Fabre, un artist belgian născut în Antwerp.
Cum anul acesta capitala culturală este la Mons în Belgia și tot anul acesta se împlinesc 35 de ani de când Jan Fabre influențează arta și cultura belgiană.
Așa că în Namur, capitala provinciei unde este Mons, s-au strâns mai multe lucrări ale lui Fabre ce au fost expuse în tot orașul. S-a creat astfel și un circuit Fabre între aceste lucrări.
Dacă vă întrebați cine e omul de pe țestoasă, e chiar Fabre. 


Asta vede țestoasa
Panoramele din citadela din Namur sunt superbe, mai ales la ceas de seară, cu siguranță vom reveni







Așa se vede țestoasa din parcare
Cum belgienii nu sunt foarte prietenoși cu internetul și cu social media, nu știu unde a fost dusă țestoasa sau dacă a fost luată din Namur pe 1 septembrie așa cum era planul. Inițial țestoasa trebuia să se întoarcă pe litoralul belgian, dar nu chiar pe plajă ci în fața unei primării, într-o piață.
Dacă v-a plăcut articolul, vă aştept cu un like pe facebook.com/Dichisuriro
Raluca

No comments: