Translate

September 14, 2015

Belgia - Un week-end pe litoralul belgian

Dragilor,

cum stau foarte prost cu timpul în ultima vreme și cum abia prin Decembrie mă mai eliberez, am decis să fac postările cu mai puține vorbe și mai multe poze, ca totuși să existe postări pe blog. Vor fi și mai mici și mai puțin documentate (știu că în ultima perioadă nu le mai documentam chiar deloc), dar nu mă voi îndepărta de idea cu care am pornit acest blog, și anume să povestesc părinților, prietenilor și cui o mai ajunge pe aici, viața mea departe de ei.
Așadar, un week-end pe litoralul belgian poate însemna stat închis în camera de hotel de frica vântului și a frigului sau stat pe plajă și poate și o scurtă baie, cum vă e norocul. Acum doi ani la începutul lui septembrie oamenii se plimbau pe promenadă cu geci și cizme, nici vorbă de ajuns pe plajă sau de baie în mare, anul acesta a fost mai cald, așa că ne-am riscat. Și bine am făcut.
Nu a fost de baie, dar de stat pe plajă la picnic a fost. Ne-am luat și scaunele pliabile de acasă, am ochit și o zonă mai nepopulată și a fost chiar fain.
În prima zi am îndrăznit să port rochia mea lungă, singura, de la H&M.  
Geamandurile erau foarte aproape de mal 
Apa era destul de rece, dar îndrăznit să intru cu picioarele și chiar ne-am și plimbat pe mal
Plaja era destul de lata, iar din loc în loc erau astfel de diguri, Alin zice că ar fi oprit erodarea plajelor.  
În altă localitate, nițel mai la sud, de fapt în cea mai mare localitate de pe litoralul belgian, Oostende, lumea chiar stătea la plajă și chiar erau și oameni în mare, chiar și copii.
Portul din Blankenberge  
Așa se stătea la plajă. Paturile nu se închiriau, dar trebuia să comenzi ceva de la bar. Cum eram la relaxare și cum lăsasem mașina în parcare, nu a fost nici o problemă să comandăm ceva :) 
Astfel de căsuțe erau peste tot pe plaja din Blankenberge. Ni s-a spus că cele mai multe aparțineau locatarilor din zonă. În ele își țineau tot echipamentul pentru plajă sau chiar și bărci. Însă înainte astfel de căsuțe erau de fapt cabine unde se schimba lumea înainte de a intra pe plajă.
Picnic în doi pe plajă 
Marea 
Gânditoare 
E foarte frumoasă această poză, însă, recunosc. Mă uitam atentă la niște femei musulmane, care mâncau cartofi prăjiți dându-și pentru fiecare cartof la o parte vălul de pe față, să văd cum intră în apă. Răspunsul: îmbrăcate.
Dacă v-a plăcut articolul, vă aştept cu un like pe facebook.com/Dichisuriro
Raluca

No comments: