Translate

February 6, 2015

Victorie personală!

Dragilor,

trebuie să mă laud! Aseară am fost la film. La avan-premiera Amour Fou. A fost un film interesant, dar şi mai interesant a fost că filmul a fost în germană cu subtitrări în franceză. Asta e marea mea victorie personală, că după doi ani şi ceva de stat aici şi după doar un semestru de germană am reuşit să înţeleg mare parte din film şi am citit subtitrările. Nu ştiu vouă cum vi se pare, dar mie mi se pare enorm având în vedere că acum doi ani nu vorbeam nici una din aceste două limbi. Măcar cu atât să mă aleg după statul în Luxemburg :)
La finalul filmului am avut ocazia să cunoaștem o parte din cei care au muncit la film. Dacă vreţi să aflaţi mai multe urmăriți acest link. 
Tot la final am avut parte de ceea ce organizatorii au numit o "surpriză" adică un spumant şi sandvișuri colorate şi macaroane ce ţi se topeau în gură :)  
Deși afară era gerul bobotezei am îndrăznit să mă îmbrac într-un fel de ie, o bluză brodată de la Diesel şi am purtat un plic românesc :)
Dacă v-a plăcut, vă aştept cu un like pe facebook.com/Dichisuriro
Raluca

2 comments:

Larisa said...

Te felicit pentru germana! Mie mi se pare de-a dreptul imposibila. Dar probabil este altfel cand locuiesti intr-un mediu in care se vorbeste...

Raluk said...

Multumesc! Mie germana mi se pare mai usoara si mai logica decat franceza. Mi se pare mai apropiata de engleza, de aia cred ca o prind mai repede. Insa e adevarat ca ma ajuta ca locuiesc aici. Incerc sa reduc din handicap, pe aici oamenii vorbesc de la 4 limbi straine in sus si se mandresc cu treaba asta. Nu stiu la ce mi-ar folosi daca ne-am muta, dar probabil nu strica niciodata sa stii o limba straina :)