Translate

November 21, 2014

Dublin - A Dog is for life, not just for Christmas

Dragilor,

irlandezii mei au făcut o campanie super sau cel putin aşa mi se pare mie. După ce în ianuarie 2014 într-o singură zi 51 de câini au fost abandonați la sediul unei fundații care se ocupă cu îngrijirea și plasarea câinilor fără stăpân, Dog Trust a gândit următoarea acțiune. Într-o zonă din Dublin populara printre cei care își plimbă animale de companie şi nu numai au postat 51 de cartoane cu figurile unor câini și cu motivele pentru care au fost abandonați. Vedeți voi, în Irlanda nu sunt câini vagabonzi, nu ai voie sa abandonezi un câine pe strada, ei au trecut cumva la etapa următoare în care câinii pot fi lăsați în grija unor astfel de ong-uri. În Irlanda problema cea mai mare e ca oamenii cumpără, de obicei din pet shop-uri, animale de companie pentru a le face cadou. Cei care primesc acest cadou nu și-l doresc totdeauna sau nu au posibilitatea să îl păstreze. Sloganul celor de la Dog Trust e: Un Câine este (al tău) pentru toată viata, nu doar de Crăciun!
Internetul e plin de poze ale celor 51 de câini de carton care au fost plasați în Dublin. Sunt mesaje foarte puternice, dar în acelaşi timp foarte reale şi toate constituie motivele pentru care lumea abandonează animale de companie.  
"Băiețelul era alergic la mine" - sunt numeroase exemplele celor care odată ce au copii îşi abandonează animalul de companie. Era şi un clip extrem de emoționant care a circulat pe net, fix pe această temă.
Campania s-a desfășurat în mare în mediul online, aşa a ajuns şi la mine, şi se intitulează #canaldogs pentru că zona unde au fost amplasați câinii din carton se cheamă Grand Canal
Filmul realizat de cei de la Dog Trust despre această campanie
Dacă v-a plăcut, vă aştept cu un like pe facebook.com/Dichisuriro
Raluca

No comments: