Translate

November 17, 2014

Luxemburg - Turul al II-lea al alegerilor prezidenţiale

Dragilor,

am votat şi de această dată, cu mari sacrificii, dar am votat. Am întâlnit la coadă o solidaritate pe care nu am mai simţit-o niciodată de când suntem plecați. Începând de la doamna care a printat în plus 20 de declarații pe propria răspundere şi datorită căreia am avut şi noi una, continuând cu domnul care mi-a dat ceai din sticla lui, într-un pahar de plastic adus de el de acasă, continuând cu toţi cei care nu au vociferat că deşi stăteau de ore bune la coadă, treceau alții cu copii şi intrau în faţă şi terminând cu cei din comisia de votare care s-au descurcat exemplar. Observaţi sper, că nu dau nume. Nu le dau pentru că nu le ştiu şi probabil nu le voi şti niciodată. Erau necunoscuţi, uniți cu noi în suferința comună.

Ambasada, la ora 11 când am ajuns noi 
Se vede capătul cozii? Acolo eram noi, la primul tur am luat coada de la garajul galben cu uşă verde şi am stat 2 ore, oare acum cât vom sta? 
Nu cred că am spus, dar eu eram răcită cobză, din aia cu mucii în barbă. La un moment dat a început să plouă. M-am gândit să plecăm, dar deja eram aproape de curtea ambasadei.
În holul ambasadei era cald şi bine. Prezența la vot în primul şi al doilea tur.
Marea de umbrele, ploua cu soare la un moment dat 
Eu înainte de a intra în ambasadă. 
Să explic puţin această poză. După aproape 3 ore de stat la coadă, răcită, cu ochii plânși de la răceală, cu buzele crăpate de la febră, cu termosul în mână, terminasem ceaiul cu miere, aspirină şi propolis, udată de ploaie, de haina mea de fâș putea fi stoarsă, dar zâmbeam, mai aveam 10 minute şi urma să votez. Toată ziua am fost convinsă că iese Ponta, însă când am văzut că România a votat Iohannis, nu mi-a venit să cred. Familiile celor plecați în pribegie au înţeles că doar aşa pot stopa migrația masivă a tinerilor din România şi pot facilita întoarcerea acasă a celor plecați deja. Aș fi bucuroasă dacă şi pozele mele şi relatările de la vot au făcut ca românii să iasă aşa de mulţi la vot. Sunt convinsă că asta a întors rezultatul şi aşa a fost ales Iohannis. Nu există familie din România care să nu aibă membri în străinătate. Păi când vezi cum îţi e tratată familia, cum sunt umiliți tinerii prin secțiile de votare din întreaga lume, doar să fii inconștient sau de piatră şi să votezi tot Ponta. Nu înţelegeţi greşit. Nu îl susțin necondiționat pe Iohannis. Eu am plecat din ţară din cauza PDL, însă speranța moare ultima. Sper să fie hotărât şi să nu ne dezamăgească şi sper să realizeze ce responsabilitate uriașă tocmai i s-a pus pe umeri. Doamne Ajută!
Raluca

No comments: