Translate

February 12, 2014

Romania - Bucuresti - Muzeul satului

La Muzeul satului am ajuns de doua ori, in doua zile diferite. Ca sa vedeti ca mie chiar imi place acest muzeu :) 
Imi cer scuze ca postarea pare cam dezlanata, dar scriu de pe tableta si nu m-am obisnuit inca cu ea, plus de asta nu stiu sa schimb pe tastatura romnesca, de aceea nu voi avea nici diacritice. Da mi se pare cumva autentic. Nu sunt in confortul calculatorului meu, sunt la tableta. 
Asa despre muzeu v-am povestit de nenumarate ori, nu o mai fac si acum. Cred ca l-am si vizitat de multe ori iarna si cred ca pozele au ajuns si pe blog, dar pentru ca imi place asa de mult nu am rezistat sa nu impartasesc cu voi si experianta aceasta noua. Ca ghizi am avut matele de la muzeu, in fiecare zi alta. Unele erau blande si te lasau sa le iei in brate, altele nu. De aceea in prima zi nu am facut cine stie ce poze pentru ca am fost preocupata sa ma plimb prin muzeu cu pisica in brate. Astfel de fiecare data o vizita la muzeu aduce ceva nou, pentru ca sa ma plimb cu pisica in brate...chiar nu mai facusem. 
A fost fain ca pentru cateva ore sa ma desprind de agitatia Bucurestiului si in schimbul a 10 cei sa ma plimb in voie. Unde mai pui ca hanul din muzeu functioneaza si am mancat acolo un bors cu perisoare super si niste sarmale perfecte. Mi-am facut pofta.
Ghidul din prima zi








 A doua zi desi era inca zapada, era senin si poate putin mai cald. 

 Ghidul de a doua zi



 Mergeti la muzeu ca sunt ghizi pe alese


Ce e fain e ca muzeul se transforma. Am vazut o casuta noua chiar in zona Moldovei, o casuta din valatuci. A fost foarte fain, interesat si linistitor, totodata. 
Dupa muzeu se impunea o vizita la magazinul muzeului unde am gasit vreo 4 carti despre cusaturi si costume populare. Mi-am cumparat si eu una, foarte faina. Am devorat-o deja. Sper sa ma ajute in proiectele mele viitoare...
Asta a fost dragilor. Am ajuns in Bucuresti, iar acum sunt acasa. Am sa incerc sa va tin la curent cu ce mai fac, mai ales ca partea urata cu dentisti a trecut. 
Ca de obicei, daca v-a placut va astept cu un like pe pagina de facebook a acestui blog.
Hai ca nu a fost chiar tragic sa postez de pe tableta...
Raluca

2 comments:

Vulpita Calatoare said...

Pozele cu pisici sunt super tari! :-)
Am observat si eu ca de la an la an sunt tot mai multe pisici la Muzeul Satului. Sunt deja celebre, daca o tin tot asa, or sa ajunga la fel de celebre ca cele de la Muzeul Hermitage! :-)

Raluk said...

Ar fi super, eu zic ca e un element inedit, muzeul cu pisici... Muzeul merita vizitat si fara pisici. E muzeul meu preferat.
Multumesc