Translate

October 21, 2013

Voi vă comandaţi haine online?

Dragilor,

din când în când e bine să mai lăsăm visarea, să mai lăsăm plimbările, castelele, bisericile şi locurile frumoase şi să trecem la chestiuni practice. Ca de exemplu cu ce ne îmbrăcam. De când am venit în Luxemburg nu ştiu dacă mi-am cumpărat 5 produse de îmbrăcat. Şi cred că am aproape un an de când locuiesc aici. Nu îmi ştiu măsurile aici şi chiar dacă am găsit un magazin unde prin probat am văzut cam ce mărime am, nu îmi place să fac conversații în franceză, nu îmi plac modelele, nu îmi plac materialele şi în mare nu îmi plac hainele de aici. Nu sunt mofturi, chiar nu sunt, dar în afară de Decatlon de unde mi-am luat pantaloni de trening şi tricouri şi Decatlon e cam la fel în toată Europa, eu de aici mi-am cumpărat doar pantofi.
Pachetul de la Debenhams
Aceasta fiind situația de undeva trebuia să mă aprovizionez măcar cu blugi, dacă nu şi cu vreun produs mai de sezon. Există în Germania, la aproximativ o oră de mers cu maşina, magazinele pe care le ştiu eu din Irlanda şi de unde mi-aş lua şi cu ochii închiși jumătate de magazin. Pentru că mărimile mi se potrivesc şi pentru că materialele sunt de calitate şi pentru că hainele sunt pe stilul meu. Cum o oră de condus nu e chiar de colo, nu mă duc toată ziua în Germania la cumpărături, deci varianta asta era doar la nevoie.
Am fost de trei ori în România anul acesta şi poate cei care stau în România nu mă vor crede, dar mi-am cumpărat haine foarte faine de acolo. Am magazinele pe care le cunosc, unde mă simt bine şi unde îmi place să fac cumpărături. Am mai scris pe blog şi unul dintre aceste magazine era Debenhams. Pe cuvânt că îmi luam blugii fără să îi probez de acolo şi îmi veneau turnați.
Dea a testat prima lucrurile comandate
Cum Debenhams a plecat din România (trebuia să mă gândesc că ceva e suspect când în februarie magazinul de la Vitan, cel mai mare din Bucureşti, era cam gol) chestii precum blugii au rămas în aer. Şi nu cred că mă citesc doar foto-modele, deci sigur mă înţelegeţi că blugii trebuie să vină într-un anume fel. Nu îmi plac cei cu talie joasă, deşi poate mi s-ar potrivi mai bine, şi îmi plac blugii un pic evazați. La Debenhams găseam ce îmi doream şi în plus măsura regular îmi venea chiar şi pe înălțime şi nu mai trebuiau scurtați.
Da ştiu Debenhams în Bucureşti era un magazin scump. Mi-am dat seama de asta când în februarie mi-am luat o pereche de blugi cu 250 de lei, aceeași pereche fiind în Dublin 18 euro. Când locuiam în Bucureşti doar în Debenhams intram şi era singurul magazin din mall Vitan unde intram. Şi acum dacă mă întrebați ce alte magazine mai sunt în Mall Vitan s-ar putea să nu ştiu să vă răspund. Debenhams şi Starbucks. În rest...
Nu vreau să par snoabă sau vreo îngâmfată, dar produsele de la Debenhams scumpe cum erau mă ţin de ani buni. Am tricouri cumpărate în 2009 care arată ca noi şi pe care le port cu mult drag. Am ii stilizate din 2008 şi nu s-a desprins un fir, deşi le spălam săptămânal pentru că îmi era drag să le port. Da o bluză la Debenhams îmi amintesc că era în jur de 200 de lei, o bluză comună, un tricou în jur de 100 de lei. Multișor. Da nici eu nu îmi luam cu sutele pe lună...
În fine, iar m-am pierdut, în Arlonia nu e Debenhams, nu e Primark, nu e TK Maxx, nu e nici un magazin englezesc mai normal, iar la outleturi bate vântul de câte ori trecem pe acolo. În această situație de unde îmi cumpăr eu blugi evazați?
De la Debenhams online. Am îndrăznit să comand pentru că îmi ştiu măsurile la ei şi pentru că s-au dovedit a fi perfecte. În altă parte nu ştiu dacă aş mai fi atât de sigură. Mi-am mai comandat online (cu altă ocazie) pantofi de la Irregular Choice şi la fel au fost perfecți, dar doar pentru că ştiam din magazin măsura mea la ei şi doar pentru că au şi măsuri cu jumătăți. În afară de aceste două magazine nu aş îndrăzni să încerc un magazin nou. Tocmai pentru că nu sunt în mărimile standard.
Voi ce ziceți? Vă cumpărați haine sau încălțăminte online?

Raluca

P.S. Ştiu e luni, nici iarba nu crește şi moralul tinde spre zero, dar dacă o conversație despre shopping nu ridică moralul, chiar nu ştiu ce ar mai putea :) Poate un shopping :D



4 comments:

Larisa said...

Eu sincera sa fiu nu mi-am cumparat niciodata haine sau incaltaminte online pentru ca mi-e teama ca nu mi s-ar potrivi. Chiar daca imi stiu masura, uneori se poate sa nu-mi vina cum ar trebui, sau cum imi place, asa ca prefer sa probez in magazin. Poate pulovere, tricouri, chestii elatice, nu prea fixe mi-as lua, dar altele n-as indrazni. Prefer varianta clasica; mi-am gasit in oras cateva magazine care se potrivesc stilului meu si bugetului si cumpar de acolo.

Raluk said...

Pai ideal ar fi nici sa nu ai nevoie. Stiu ca spre asta se indreapta totul, spre o lume in care omul sa isi cumpere in 5 minute ce are nevoie de pe net, dar parca o plimbare pe la magazine e altceva. La mine Arlonul e prea mic si gusturile celor de aici nu se potrivesc cu ale mele, iar in Luxemburg preturile sunt umflate cu pompa si chiar daca imi place ceva nu vreau sa dau enorm de multi bani pe un singur obiect. La modul 200 de euro o pereche de ghetute... In Luxemburg astept reducerile, da cum mai mereu sunt cu capul in nori ajung tarziu si nu mai gasesc nimic interesant. Bine oricum nu ma omor eu cu hainele, blugi, tricou, tenisi si hanorac sa am ca in rest...

Sperantza said...

Vreau sa cumpar carti cu Tintin, in franceza sau romana.
Puteti sa ma ajutati?
Nu locuiesc in Romania si la noi nu sunt !
Multumesc
Sperantza W.

Raluk said...

Incercati pe amazon. Ei trimit oriunde.